Торта „Наполеон“ с крем от тиква и маскарпоне

Как да си направите Торта „Наполеон“ с крем от тиква и маскарпоне. Продукти и начин на приготвяне на Торта „Наполеон“ с крем от тиква и маскарпоне от Mitonela.

Торта „Наполеон“ с крем от тиква и маскарпоне
 © Mitonela

Продукти:

  • 250 гр. маскарпоне
  • около 400 гр варена или печена тиква
  • 200 мл течна сметана
  • 1 пакет бутер-тесто ( 300-400 гр)
  • пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

Разстелете студеното бутер тесто върху хартия за печене и го нарежете на четири еднакви правоъгълника или други форми по ваш избор.

Надупчете ги добре с вилица за да не се издува тестото и ги опечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути до леко зачервяване.

За крема пасирайте тиквата до хомогенност и разбийте до пухкавост сметаната с миксер.

Разбъркайте леко маскарпонето с пудра захар и смесете всички съставки. Ако е необходимо добавете още пудра захар.
Изчакайте платките да изстинат добре и сглобете тортата, като редувате блат и крем.

Последният блат може да натрошите и с получените парченца да облепите тортата отстрани.

Отгоре аз шприцовах част крема и поръсих леко с какао, но вие може да я украсите по ваш избор.

Оставете я да престои поне няколко часа или една нощ в хладилника и и се насладете в компанията на чаша кафе и добри приятели.

Торта „Наполеон“ с крем от тиква и маскарпоне


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments