Торта „Рафаело“

Рецепта за Торта „Рафаело“. Продукти и начин на приготвяне на Торта „Рафаело“ от BettyBetty.

Торта
 © BettyBetty

Продукти:

  • 400 гр бишкоти за тирамису,
  • една голяма консерва компот от ананас
  • 500 гр течна сметана + 5 с.л. пудра захар
  • 500 гр заквасена сметана
  • 500 гр маскрапоне
  • 6 с.л пудра захар
  • 1 с.л вермут за аромат
  • 10 гр желатин
  • 100 гр кокосови стърготини и 1 кофичка кисело мляко с ананас/“Активия“/

За украса

  • бонбони Рафаело и бели рози.

Начин на приготвяне:

Тортата се прави в купа и след това се обръща. Купата се облепя отвътре със стреч фолио, така че краищата да висят, защото после с тях завиваме тортата.

В една купа разбиваме течната сметана с 5 с.л пудра захар.

В друга купа с бъркалка смесваме маскрапонето и заквасената сметана с 6 с.л пудра захар.

Смесваме двете смеси с бъркалка и отделяме една кафена чашка за украса.

Нарязваме ананаса от компота на малки парчета и заедно с Активията го прибавяме към основната смес.

Желатинът накисваме с 3 с.л. вода докато набъбне , а след това с бъркане на слаб огън втечняваме и прибавяме към основната смес.
Прибавяме и половината от кокосовите стърготини. В купата редим изправени бишкотите по вътрешната стена, които предварително топим една по една в смес от сока на компота и вермута. Слагаме бишкоти и на дъното.
Изсипваме половината от сместа и заглаждаме. Върху нея отново редим хоризонтално бишкоти.
Изсипваме останалата част от сместа и ако имаме останали бишкоти ги нареждаме най-отгоре.
Завиваме горната част с краищата фолио и слагаме в хладилника за една нощ.
На другия ден внимателно обръщаме тортата върху поднос, махаме фолиото и намазваме цялата торта със заделения крем.

Поръсваме с кокосовите стърготини и украсяваме с бонбоните и белите рози.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments