Торта със сирене

Рецепта за Торта със сирене. Продукти и начин на приготвяне на Торта със сирене.

Торта със сирене
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 100 г захар
  • 330 г кондензирано мляко
  • 300 г пълномаслено мляко
  • 200 г сметана
  • 500 г натрошено сирене
  • 4 яйца

За блата:

  • 150 г захар
  • 3 яйца
  • 90 г брашно
  • 1/2 ч. л. мая на прах
  • 100 г течен карамел

Начин на приготвяне:

• Захарта се карамелизира във форма за торта с диаметър 30 см, като стените й предварително са намазани с малко олио – това ще помогне тортата да се отдели по-лесно от формата.
• В купа се изсипват кондензираното и пълномаслено и мляко, сметаната, сиренето и яйцата.
• Бърка се с миксер, докато се получи еднородна смес.
• Изсипва се върху карамелизираната захар.
• Смесват се яйцата със захарта и се разбиват, докато се образува крем.
• Добавят се брашното с маята и се разбива с тел.
• Сместа се изсипва във формата и се пече на водна баня при 180 С около 1 час.
• Когато изстине, тортата със сирене се обръща в поднос.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments