Торта със сухари и крема сирене с шоколадова глазура

Торта със сухари и крема сирене без печене

Искате да направите торта без печене? Намерихме идеалното решение за вас. Това е истинска находка за тези, които са готови да експериментират с вкусове и да намерят нови необичайни комбинации.

Благодарение на сушените кайсии и сини сливи, тортата с ванилови сухари е не само вкусна, но и здравословна. Малкото количество захар в съставките също радва. Ако искате, опитайте да добавите и други сушени плодове, както и орехи – определено ще се получи вкусно!

Съставки:
сухари – 200 г
сини сливи – 80 г
сушени кайсии – 80 г

орехи – 80 г
черен шоколад – 120 г
масло – 85 г
крема сирене – 360 г

метана – 250 г
захар – 80 г
ванилова захар – 30 г

желатин – 1 ч.л.
вода – 3 с.л.
мляко – 2 с. л.

Приготвяне:
Смелете сухарите, синитв сливи, сушените кайсии и орехите в блендер на малки трохи. Сухарите могат да бъдат със стафиди.

Смесете 70 г масло и 70 г шоколад. Разтопете сместа на водна баня или в микровълновата печка.

Добавете разтопения шоколад към трохите и разбъркайте добре. Трябва да плучите шоколадова влажна маса.

За крема смесете сметаната със захарта и оставете за 1 минута, за да се разтвори напълно захарта.

В отделна купа сложете желатина с вода, разбъркайте и оставете да набъбне.

Разбийте сметаната със захарта за 2-3 минути, добавете крема сиренето и продължете да разбивате до получаването на гладка смес.

Разтопете набъбналия желатин в микровълновата. Добавете 2-3 супени лъжици крем към желатина и разбъркайте, след което, разбивайки с миксер, добавете получената смес към останалата част от крема. Разбийте до гладкост.

Покрийте формата с прозрачно фолио. Наредете тортата на слоеве: редувайте тънък слой шоколадови трохи и слой крем. Последният слой трябва да бъде от шоколадови трохи.

Покрийте тортата с прозрачно фолио и поставете в хладилника за една нощ.

Пригответе глазурата на следващия ден. Смесете 50 г шоколад, 15 г масло и 2 с.л. мляко. Разтопете сместа на водна баня или в микровълновата фурна.

Изсипете шоколадовата глазура върху тортата и оставете да престои 15 минути на стайна температура, за да стегне шоколадът.

Извадете тортата от формата и я поставете върху чиния.

Тортата се нуждае от време, за да попие добре, но повярвайте ми, резултатът си заслужава! Крема сиренето и сметаната идеално се съчетават с трохите от сухари, а шоколадът придава страхотен вкус. Десертът е просто идеален за всеки семеен празник.

Запишете си рецептата за тази невероятна торта със сухари без печене!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments