Торта с тъмни и бели блатове, напоени с нежен крем

Тортата се състои от тъмни и бели блатове, напоени с нежен крем.

За да направите тази торта се нуждаете от следните съставки:
6 бр. белтъци
200 гр.захар
150 гр. нишесте

40 гр. брашно
1ч. л. бакпулвер
1 с. л. оцет 9%

За приготвяне на тъмня блат:
6 бр. яйца
170 гр. захар

150 гр. брашно
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. какао

За крема:
1 кг извара
200 гр. захар
6 бр. жълтъци

10 гр. ванилова захар
200 гр. масло
120 мл. мляко
3 с. л. нишесте

Разбийте белтъците и солта на пищна пяна, добавяйте захарта на части, без да преставате да разбивате.

Добавете нишестето, бакпулвера и пресятото брашно. Изсипете оцета и разбъркайте.

Разбийте белтъците със захарта, след това добавете жълтъците и продължете да разбивате.

Изсипете пресятото брашно и разбъркайте с шпатула, изсипете бакпулвера и какаото, разбъркайте.

Покрийте тавата с хартия за печене и разпределете с лъжица бялото и тъмното тесто, като ги редувате.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете 45 минути.

Охладете блатовете и ги нарежете на две.

Разбийте изварата с блендер и добавете жълтъците и захарта, ваниловата захар, маслото и разбийте сместа до гладкост.

Загрейте на слаб огън, като разбърквате.

Добавете нишестето и млякото, варете до сгъстяване. Охладете.

Намажете тъмните и бели блатове с готовия крем.

Сложете в хладилника за няколко часа.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments