Тръгва круиз до Чернобил

Всички места за първото екстремно пътуване вече са разпродадени

Нова американска круизна линия вече разпродаде свое пътуване, което има в програмата си много необичайна екскурзия на брега – посещение на Чернобил, предаде сайтът cruisepassenger.com.au, цитиран от Монитор.

Базираната във Флорида круизна линия Atlas Ocean Voyages ще дебютира догодина. Едно от първите ѝ плавания е 16-дневен рейс из Черно море.

Интерес

Интересното е, че този круиз вече е разпродаден. Вероятната причина е, че той включва нощувка в печално известната забранена зона около Чернобил. Смелчаците ще отседнат в един от малкото хотели, останали в изоставения град Припят, където са живели служителите в атомната централа и техните семейства. По време на 16-дневната обиколка из Черно море, луксозният кораб World Navigator ще хвърли котва в пристанището на Одеса. Оттам пасажерите ще отлетят за украинската столица Киев, където ще пренощуват. След това те ще се отправят с автобуси към Припят, където ще прекарат нощта в забранената зона. Смелчаците също така ще посетят изведената от експлоатация атомна централа и експлодиралия реактор, където стана ядрената катастрофа през 1986 г.

Маршрут

World Navigator ще отплава от гръцкото пристанище Пирея край Атина на 28 юли 2021 г. Той ще се отбие в турския курорт Кушадасъ, след което ще се насочи към Черно море. По програма луксозният лайнер трябва да хвърли котва в Несебър на 31 юли. Оттам той ще отплава към румънското пристанище Констанца и украинския порт Одеса. След екскурзията до Киев и Припят пътешествието продължава с плаване до Русия, Грузия и Турция. Круизът приключва на 13 август в Истанбул. Най-евтините билети за това 16-дневно пътуване струват $12 398, но всичките са разпродадени. В цената влиза и транспортът, а изхранването е на база ол инклузив. Компанията разчита основно на клиенти от САЩ и Канада.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments