Тъкмо си подредиш мислите и идва някой и ти разхвърля чувствата!

Рядко любовта ни спохожда, когато сме я очаквали. Обикновено се появява някой специален човек и тотално обърква целия ни свят. Разхвърля подредения ни живот, изкарва ни от зоната на комфорт и ни поставя пред трудни дилеми.

Свикнали да контролираме нещата, изведнъж загубваме властта си и попадаме във водовъртеж от чувства и емоции. Всичко се обърква и започваме да се страхуваме каква власт има над нас този човек и какво сме способни да направим от любов.

На колкото и да сме години, никога не сме подготвен за бурята от страсти и желания. И няма общовалидни правила как да се справим със ситуацията, така че да не пострадаме.

Но какъв би бил животът без тези специални хора, които са в състояние да ни изкарат от равновесие с една дума? Колко по-скучен и еднообразен щеше да бъде светът, ако всичко се случваше по график, ако се обичахме и намразвахме с едно натискане на бутона, ако нямаше феромони?

„Любовта е като огън. Но дали ще стопли сърцето ви или ще изгори до основи къщата ви, е трудно да се каже.“ (Джоун Крофорд)

Любовта не само разхвърля живота ни, но е способна и да го изпепели. Какво ще се случи, след като бурята от чувства отмине, зависи от вас. Ако успеете да я съхраните въпреки хаоса, тя ще остане.

Понякога да намерите себе си в обърканите си мисли е изключително трудно. Любовта ни променя до такава степен, че е трудно сами да се познаем. Сякаш виждаме друг човек в огледалото. И не знаем какво ще се случи в утрешния ден.

Но разхвърляните ни чувства всъщност са най-хубавото нещо, което ни се е случило. Изведнъж светът става по-шарен, смехът ни става по-истински, а емоциите – по-искрени. Започваме да гледаме на проблемите през „розови“ очила и това ни прави неочаквано по-щастливи.


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments