Универсално тесто – срокът му на годност е доста дълъг

Универсално тесто, което се приготвя много лесно

Това е универсално тесто. С него можете да приготвяте пайове с различни пълнежи. То е идеално за всякакъв вид печива, а и се приготвя лесно. С това тесто се работи много лесно. От него можете да направите истински кулинарни шедьоври.

Основни съставки:
пшенично брашно – 650 г
масло – 200 г
захар – 100 г

яйца – 2 бр.
мляко – 250 мл
сол – 1 ч.л.
суха мая – 11 г

Начин на приготвяне:
Изсипете мляко в купа, добавете сол, захар и яйцата. Разбъркайте с тел.

Разтопете маслото, охладете и добавете към млечната маса.

Пресейте брашното в друга купа и добавете маята, разбъркайте. Получената смес добавете към течната маса. Омесете тестото с миксер за тесто или с ръце, месете за 10-12 минути.

Трябва да омесите гладко тесто. Готовото тесто сложете в торбичка и го поставете в хладилника за поне 4 часа. Можете да го съхранявате във фризера за 2 месеца, няма да се развали и няма да промени структурата си.

Извадете готовото тесто от хладилника и се заемете с приготвянето на любимото си тесто. Извадете го няколко часа преди употреба да си почине и да бъде по-нежно.

Готовите продукти имат невероятен вкус. Всички съставки са правилно подбрани, че дори начинаещ готвач ще се справи. Може също така да се подготви предварително и да се използва според нуждите. В края на краищата, срокът на годност на това тесто е доста дълъг.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments