Уникално! Племе с необичайна генетика, която кара очите им да станат сини!

Индонезия е една специална държава. Не случайно е мечта на хиляди туристи от цял свят. Счита се за най-голямата островна държава в света. Индонезийският архипелаг се състои от над 17 000 острова. Тук се говорят повече от 700 различни езика.

Една много интересна особеност бе открита на малкия остров Бутон. Някои местни хора имат необичайно генетично заболяване, известно като синдром на Ваарденбург. Този синдром може да причини загуба на слуха, а в някои случаи хората се сдобиват с пронизващи, ослепителни сини очи, в които можеш да се изгубиш.

Както можеш да забележиш, понякога синдромът може да засегне само едното око.
Пасирабу е аматьорски геолог и фотограф, който успява да улови хипнотизиращите погледи на тези хора. Той е обиколил доста великолепни и магични места, но това е най-уникалното племе на което се натъква.

Шансовете за получаване на този синдром е 1 на 42 000. Изчисли шансовете да се натъкнеш на някого от същото малко племе с такъв синдром. Все едно да намериш скъпоценен камък, но в този случай скъпоценният камък е в нечии очи. Ние не можем да отречем, че това е наистина уникално красиво.

И не по тези снимки няма грам никаква обработка, това е реална фотосесия, която показва нагледно синдромът на Ваарденбург.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments