Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж не е никак приятно, особено ако разберете късно за това. Въпреки факта, че не може да се излиза навън и хората изпълняват своя режим на самоизолация, все пак има и такива, които живеят в къщи с дворове.
Така че дори по време на епидемия не трябва да забравяме, че хората в природата са изложени на опасност от други неща и те се увеличават колкото повече наближава лятото. Именно това е сезонът, когато се активизират кърлежите.
Но как да разбере човек, че го е ухапал кърлеж. Колкото по-рано човек намери насекомото, толкова по-лесно ще бъде премахването то и тялото ще се възстанови по-бързо.
Така че какви са симптомите на ухапване от кърлеж?

Фотофобия
Един от най-ярките признаци на ухапване от кърлежи се проявява в отрицателна реакция на дневна или изкуствена светлина. Човек ще предпочита да стои на завеси, а от слънцето и ярката светлина главата му ще започне да се върти и да го боли.
Повишаване на температурата
Този симптом може да бъде свързан с други заболявания, но след ухапване от кърлеж в организма започва възпалителен процес, който причинява повишаване на температурата. Като правило може да се повиши до ниво от 37 до 38 градуса.
Общо неразположение
Поради ефекта на кърлежите върху тялото, общото състояние на човек се влошава. Появяват се гадене, болки в крайниците, главоболие и умора.

Задух

Струва си да обърнете внимание на този симптом, ако на човекът му стане трудно да ходи или да се занимава с физически труд. Задухът може да се появи при ходене или дори при изкачване на стълби. Кърлежите засягат дихателната система, което причинява този симптом.

Халюцинации

Този симптом не винаги се проваля, но често може да се забележи, ако човек е бил ухапан от кърлеж от дълго време. Така че поради отровата и температурата могат да се появят визуални халюцинации.

Източник: Здравето

Кажете ни Какво мислите

0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments