Учените посочиха най-важната черта в характера, която е в основата на едно стабилно семейство

Психолози от университета в Рочестър, САЩ, вярват, че гъвкавостта е ключова черта на личността за изграждане на щастливо и стабилно семейство.

Те стигнаха до този извод, след като анализираха данните от 174 изследвания на техни колеги по темата за семейни отношения, които бяха обхванали почти 44 хиляди души.
„Внимателността и емоционалната гъвкавост в трудни ситуации не само подобряват живота на хората, но също така могат да укрепят и обогатят близките взаимоотношения“ – категоричен е психологът Роналд Рог. Той е е един от авторите на изследването.

Учените поясняват, че под психологическа гъвгавост, трябва да се разбира откритост и приемане взаимно опита на другия. Също така отношението към всичко, което се случва в ежедневието.
Те споделят, че още е важно умението да се поддържа обща визия за бъдещето, дори в трудни времена. Казват, че трябва да има ангажираност към дълбоки ценности, въпреки промените в настроението. Важна е комуникацията в една връзка, споделянето, поставянето на целите, тяхното постигане. Дори ако една връзка минава през трудности, тя трябва да се справи с тях заедно, да взима гъвкави и работещи решения и да не позволява на негативните емоции да вземат връх.

Споделяш ли това мнение? Каква според теб е тайната на една успешна връзка? Какво можеш да споделиш от своя опит? Разкажи ни повече в коментарите.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments