Учени предсказали пандемията преди 7 години, но не им повярвали

жена-с-медицинска-маска-пазарува-в-супермаркет

В Китай намериха “нулевия пациент” – този, от когото започна епидемията. Първият, при когото открили коронавируса от новия вид, била продавачка на скариди на добре познатия пазар за морски продукти в Ухан. Сега на лекарите им предстои да изяснят дали тя се е заразила от друг човек или го е прихванала от животно, както се предполага от прилеп. 

Интересното е, че немски учени са предсказали пандемията още преди 7 години. Но европейските чиновници, които поръчали доклада, тогава не се вслушали в него, а днес даже не се сетили за него.

Докладът, който може да се нарече научно пророчество, е датиран през 2013 г.: на 88 страници експертите бият тревога, че има опасност от милиони заразени хора, хиляди смъртни случаи, симптоми. Дори се предполагало, че вирусът ще бъде донесен в Европа от азиатска страна. Сценарият описва необичайна епидемия от нов патоген – „хипотетичен“, но все пак притежаващ реални свойства, точно такива, каквито са сега.

“Времето от предаването на вируса на човек до първите симптоми на заболяването обичайно е от три до пет дни, но може да се прояви от два до 14 дни” – се казва в доклада.

В него се отбелязва, че при повечето пациенти се появява проблеми с дишането, на рентген се забелязват изменения в белите дробове, децата и тийнейджърите прекарват заболяването по-леко, а смърнотстта при хората над 65 години е 50 %.

Тоест още преди 7 години немските учени сензационно предсказали днешния коронаврус и мъката, която той ще донесе, а властите бездействали.

Пропуснати години от човечеството. Скандалът вече стигнал до Бундестага.

“Документът е прогнозирал хиляди смъртни случаи. Защо не са взети предварителни мерки?” – изразил недоумение челнът на Бундестага Александър Гауланд.

Бездействие, което доведе до недостиг на респиратори в целия Европейски съюз и елементарни неща като легла в болници, недостиг на медицински маски, както и до презапасяване в супермаркетите. И до неоправдана смъртност.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments