Учител ходи по пет мили на ден, за да занесе безплатна храна на деца в нужда

Зейн Полс, помощник-директор, помага на общността по време на коронавирус кризата, като ходи повече от пет мили на ден, за да доставя храна на своите ученици в неравностойно положение. Полс работи в Западното основно училище в Гримзби, Обединеното кралство, и в допълнение към домашните за децата, всеки ден носи гигантска чанта, пълна с храна от училищния стол с тегло над 18 кг, предвидена за около 78 малчугани от бедни семейства.

Директорът Ким Лийч и още един учител се редуват, за да доставят още 25 обяда с кола на тези, които живеят далеч. 41% от децата в училището имат право на безплатни училищни обеди. 34% от децата в Гримзби живеят в бедност, според границата за крайната бедност при децата.

Реакцията на децата и семействата им за постъпката му Зейн описва така:

„Родителите и децата идват до прозореца или на вратата, за да махнат и да поздравят, някои от родителите искат да си поговорим малко – мисля, че съм единственият контакт за тях от известно време насам. Обикновено съм доста притеснителен човек, така че цялото внимание е смущаващо, но всички ние просто си вършим работата – благосъстоянието на учениците ни е наш основен приоритет и ние правим всичко възможно за тях. Това е голямо усилие за екипа ни със сигурност. Може би изглежда, че върша работата на магарето, но всъщност не съм само аз, другите учители също доставят храна на децата, които живеят по-далеч, всяка седмица се обаждаме на семействата, за да сме сигурни, че се справят добре. Приготвяме и пакетираме обедите заедно всеки ден“.

След месец на ежедневни доставки на храна, Зейн се превърна в герой в града и няколко прекрасни плаката показват това.

И от нас – добра работа, г-н Полс!

Вдъхновение в огромни количества ви очаква в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments