Факти за Киану Рийвс, които със сигурност не знаеш!

Звездата от „Матрицата“ – Киану Рийв се смята за една от най-потайните звезди и рядко говори с репортери за личния си живот. Разбира се това е абсолютно негово право.
Дори някои от най-страстните му почитатели не знаят много за него, нека заедно попълним празните места.


Рийвс има собствена мотоциклетна компания. Като фанатик на тема мотоциклети, той притежава собствена компания. Всичко започна, когато актьорът се обърна към Гард Холингер, известен производител на мотоциклени и го покани да започнат общ бизнес. Холингер не отказа и така фирмата им Arch Motorcycle Company работи доста успешно оттогава.

Киану няма диплома за завършено средно образование. Актьорът споделя, че е учил в малко училище, в което просто не се е вписвал. Непрекъснато е влизал в конфронтация и скандали с учителите. Накрая дори получава писмо, че вече не може да посещава училището, споделя, че е бил доста разстроен.

Актьорът е фен на метода на Станиславски. Заедно с холивудските актьори Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Марлон Брандо, Рийвс е твърд поддръжник на метода на Станински. Винаги, абсолюто винаги е дъплоко потопен в ролята. За „Матрицата“, той изучава няколко бойни изкуства, а за „Джон Уик“ се научава да стреля с всички видове огнестрелни оръжия, които неговият персонаж използва.


Неговата кариера започва с реклама. Подобно на много актьори, започва кариерата си, снимайки реклами. Първият му опит е заснемането на видео за гиганта Кока Кола.

Киану е учтив дори със своите преследвачи. През 2004-та година неканен гост – непозната жена, се опитва да проникне в дома му. Той си поговори хубаво с нея, но все пак след това звънна в полицията с мобла да бъде отведена от дома му. Само седмица по-късно друг луд негов фен се промъква отново в дома му. Жената, решава да влезе в банята му, да си вземе душ, с идеята да го впечатли. За нейно съжаление, актьорът не е бил у дома по това време. Прислугата му, която се натъква на дамата, се обади в полицията.


Киану вероятно е женен за Уинона Райдър. През 1992 година двамата участват заедно във филм като екранни съпрузи. Екранната им сватба се е състояла в Румъния, а свещеникът, който ги е венчал, е бил истински свещеник, не актьор. Оттогава двамата не знаят дали са истински съпруг и съпруга според църковните закони. Уинона няколко пъти се е шегувала с тази исторя в интервюта.

Киану защити името си – много пъти режисьори и продуценти са искали да използва псевдоним. Дори преди снимките на „Матрицата“ са му предложили да си съкрати името просто на Ки. Си. Рийвс, но Киану застава твърдо зад името си и постига целта си. Става един от най-известните и обичани актьори със своето собствено име.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments