Фигурките на слон носят щастие и пари, но има нещо друго за тях, което ще чуете за първи път

Всички сме чували и знаем, че фигурките на слон се слагат, за да ни носят щастие и пари. Знаете ли обаче, че има още едно важно нещо за тях. Аз не подозирах, а то се оказа много важно.

От дълги времена слонът е животното, което символизира търпение, здраве, вярност и дълголетие. Знаете ли, че в Индийската култура, слоновете са свещени животни и са на почит. Някъде назад във времето се крие идеята, че търсим слончета като талисман за щастие и успех. За Индийците слонът е връзка с Ганеша, най-популярният бог за тях. Това бог, който има глава на слон и тяло на човек.

Той се смята за божеството, което унищожава всички пречки

Главата на Ганеш и най-вече неговият хобот се считат за символ на най-висшия интелект.

Слонът може да бъде срещнат и в други култури. Оказва се, че животното е много популярен символ и в Китай. Там обаче го свързват с честност, сила и справедливост. Според хората в Китай, животното е едно от тези с най-изявени лидерски качества – мъдрост, морал и смелост.

Вярването е, че ако поставим няколко фигурки на слончета пред спалнята, те ще гарантират здраво и щастливо потомство. Те трябва да са със спуснат хобот. Ако поставим фигурка на слон в нашата градина, тя ще предпазва къщата от негативни влияние. Когато я поставим близо до входната врата, това ще привлече щастие и здраве в семейството.

Ако сложим фигурката в самата спалня, това подсилва чувствата между съпрузите и защитава техния брак. Ако сте двойка, която иска да си има дете, поставете по една фигурка на слон в спалнята и детската стаи.

Има и фигурки на майка слон, заедно с малкото ѝ слонче дете. Те защитават отношенията между деца и родители.

Бонус факти!

  • Според Китайците, ако искаме да привлечен успех и пари, трябва да поставим фигурка на слон с жаба или маймуна, възможно най-високо в северната част на къщата.
  • Ако хоботът на слона сочи нагоре, това е за успех, ако сочи надолу това е за дълголетие.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments