Филипинско момиче спечели три златни медала с обувки от лейкопласт

За спортистите е много важно да имат добра екипировка, за да постигат по-добри резултати. Понякога това е определящият фактор.

Това е не по-малко вярно за филипинката Рия Булос, която е лекоатлетка. Тя спечели три златни медала на състезание по лека атлетика. Уловката тук е, че за нея екипировката е малко по-различна и въпреки недоимъка тя успява да постигне успех.

Вместо маркови спортни обувки, на надпреварата тя носи лейкопласт, който е омотала около краката си. Върху него е нарисувала логото на популярната спортна марка – Nike.

Рия е на 11 години и участва в отбор, заедно с още 11 други състезатели. Тимът обаче има на разположение само два чифта спортни обувки. Повечето състезатели трябва да се справят с подръчни материали.

Треньорът на отбора, който се казва Предирик Валенцуела, разказва на Ройтерс, че Рия се занимава с лекоатлетика едва от един месец. Оказва се природен талант и към нея има големи очаквания. Невероятно е толкова бързо да спечели три златни медала, на такова високо ниво.

Той вярва, че ако тя се сдобие с истинска екипировка, изключителните резултати не само ще продължат, но ще се увеличат значително.

В социалните мрежи, новината за нейният триумф се разпространява лавинообразно. Когато тя се завръща в родния си град Баласан, една от местните вериги за спортни стоки обявява, че ще и подари чифт оригинални обувки на Nike, заедно със сак и чорапи.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments