Фотограф заснема октопод и той е толкова прозрачен, че нищо не остава скрито!

През последните години, ние хората имаме страшно успехи в различни сфери. Успяхме да заснемем черна дупка, марсоходи кацнаха на Марс, изпратихме кораби до тъмната страна на Луната. Нашата собствена плавета обаче все още остава една вълнуваща загадка, с толкова неразкрити факти и толкова неща.

Океанът е жизнената сила на Земята, покривайки над 70% от повърхността на планетатата, регулирайки температурата и в крайна сметка поддръжащ живота. През цялата история океанът е жизненоважен източник на транспорт, търговия, растеж и вдъхновение. И все пак над 80% от океана остава неизследван.

Привлечен от тази красива мистерия, базираният в Тайпе фотограф – Ву Юнг-сен от години снима под водата.


По време на неотдавнашно гмуркане подводният фотограф получи рядката възможност да заснеме личиночен октопод, познат като Wunderpus.

Невероятните снимки, които той споделя с нас подчертават колко деликатно и съвършено е това създание. Прозрачното тяло позволява уникални наблюдения дори се вижда мозъкът му.

Въпреки това, малко се знае за неговата житейска история и поведение, тъй като този вид е открит през 80-те години и е описан официално едва през 2006 година.


Ву Юнг-сен споделя, че е важно да бъдат изучени характеристиките на тези същества. Едва тогава може да се достигне до тях и да се заснемат кадри, които си струва да бъдат видяни.

Споделя, че дълбочината за снимане е обикновено около 15 – 30 метра, а обхватът на движение на тези създания е около 5 до 2000 метра. Фотографът споделя, че за съжаление не може да отиде по-дълбоко от 45 метра поради ограничение в своето водолазно оборудване.

Ву Юнг сен споделя, че ще излъже ако каже, че не се страхува от тъмнината. Обаче неговото желание да намери тази уникални същества му дава силата да преодолее страха си.

Фотографът казва, че всяко едно негово потапяне под водата е истинско приключение, защото никога не знае какви кадри ще успее да заснеме и какви снимки ще се получат.

Разгледай подводния свят, такъв какъвто го вижда Ву Юнг-сен и сподели в коментари какво е твоето мнение.

Снимки: yung-sen wu


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments