Хасан Кавал – човекът, който полетя върху дивана си

Хасан Кавал обича небето повече от всичко и затова рядко се задържа на земята

Той сънува в облаците, готви любимия си кебап във въздуха и играе табла с вятъра, предава bTV. Хасан Кавал обича небето повече от всичко и затова рядко се задържа на земята.

Аладин и вълшебното килимче, червеното наметало на Супермен или Хари Потър и Рон със старата кола на семейство Уизли. С магия те се откъсват се от земята и полетяват във въздуха. Но за 29-годишният парапланерист Хасан Кавал не са нужни суперсили, за да полети с диван, да сложи пантофи и да гледа любимия си анимационен филм, а на следващия ден да поспи в обедната си почивка, докато бреговете на Анталия са 1000 метра под нощната му лампа.

„Още от малък тайно си мечтаех да летя и си мислех, че най–лесният начин за това е парапланеризмът. Но животът ме завъртя, работих като готвач в Кебаб ресторант и едва когато станах на 21, реших да напусна работа и да се науча да летя. В началото бях толкова развълнуван, че дори не усещах страха“, казва Хасан Кавал.

И така преди осем години Хасан за първи път докосва небето и се впуска във своите въздушни приключения.

Ако можеш да летиш, си свободен, а да докоснеш небето – е свобода за мен. А когато добавиш малко облаци в храната си, тя със сигурност е по-вкусна“, споделя Хасан Кавал.

За Хасан парапланеризмът е кауза, той иска да покаже на все повече хора, че летенето в тандем не е опасно, стига само да се осмелиш наистина да усетиш вятъра в косите си.

Няма значение дали го правиш с диван, или легло, стига само смелост и мога да кажа с ръка на сърцето, поне за мен – този тип летене е по–сигурно от това да ходиш по улицата. Но това е просто шоу, не можеш да летиш докато спиш“, казва мъжът.

А когато не лети, Хасан язди своите любими коне, кара мотор по прашните улици на Измир или пътува с караваната си. Но дори популярността не му помага да намери любовта на живота си.

„Въпреки феновете и известността ми в социалните мрежи аз нямам човек до сърцето си, не съм си намерил красива приятелка, или тя не ме е намерила“, споделя Хасан.

Въпреки това той не се натъжава, а продължава с много енергия да създава нови летящи идеи. В момента проектира цяла баня в задния си двор, с която да полети в началото на зимата.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments