Хранилките за бездомни животни в България

За щастие, все повече стават примерите за проявена доброта към бездомните животни в България. Още през 2017 г. пловдивчанин прави коледен подарък на четириногите приятелчета, живеещи по улиците на Пловдив, създавайки симпатична автоматична хранилка. Прототип на приспособлението той е видял в Англия.

Aвтoмaтичнaтa хранилка e c мнoгo опростен пpинцип нa paбoтa. Tя представлява eднa тpъбa, която в дoлния cи край e леко извитa нaгope. Πълни се c храна или вoдa и се регулира пoд coбcтвeнaтa cи тежест, бeз дa прелива.

По същия пример в Кърджали също се появиха такава хранилки.

Сред инициаторите там са и ученици от езикова гимназия „Христо Ботев“ в града, които изработиха и поставиха на различни места в града 4 хранилки за бездомни животни.

Материалите за хранилката се намират във всеки строителен магазин и ще ви струват около 25-30 лева – приспособлението се прави от части за водосточна тръба. Ако пък вече разплагате с такива материали, разбира се, може да използвате тях – още по-добро решение, с което опазвате и околата среда, намирайки ново приложение на старата пластмаса.

Хранилката има едно право тяло, две криви, капак за предпазване от вода и скоби за захващане към стабилна повърхност. Хранилката се пълни с гранули и се изпразва постепенно.

Още добри примери – в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments