Храни за повече енергия

Чувствате ли непрекъсната умора заради бесния ритъм на живот, който ни съпътства ежедневно? Причината за подобни състояния е липсата на енергия.

Има хиляди начини за нейното повишаване и един от най-популярните е чрез храната. Всеки знае, че трябва добре да подбира менюто си, за да има сили и да се радва на висок жизнен тонус.

Ето още 5 предложения, за тези, които искат да добавят още нещо полезно към менюто си в тази насока. В следващите редове вижте най-добрите храни за повече енергия:

Овесени ядки

Овесените ядки са едно от най-известните предложения за закуска. Защо точно те? Тази лека закуска е в състояние за рекордно кратко време да повиши енергийните запаси на тялото. Преди напрегнат работен ден нуждата от сила е много голяма и овесените ядки идеално ще отговорят на изискването. Съдържанието на фибри ще подпомогне храносмилателния тракт, а бавните въглехидрати ще задоволят енергийните нужди, без да предизвикат здравословни проблеми.

Банан

храни за повече енергия - банан

Съдържанието на калий в бананите е много добро и хапването на приятния плод веднага носи прилив на сили. За спортистите е много добър избор да започнат деня с този плод, защото е полезен за мускулатурата, особено за силовите спортове. Калият пази от травми заради мускулните спазми при натоварване и е добър регулатор на нервната система. Бананова закуска означава концентрация за цял ден.

Риба

Рибата и специалитетите с нея са известни като полезна храна на всеки. Това е заради омега-3 мастните киселини, които са в отлични количества в рибата тон, сьомгата, пъстървата, а също и в сардината.

Съдържанието на мастни киселини гарантира бърз достъп до енергиен хранителен източник. Те влияят благотворно на способността за запаметяване, нервите, тушират стреса и предотвратяват депресиите. Рибата е перфектна храна за повече енергия.

Яйце

Според много диетолози яйцата не са полезна храна, защото жълтъците съдържат много мазнини, но истината е, че този хранителен продукт е много важен за тялото. В яйцето има много протеини, здравословни мазнини, витамини от различни групи, минерали, антиоксиданти.

Всичко това осигурява функциите на различни органи и системи. Яйцата и яйчните продукти са енергиен извор и поддържат жизнения тонус и концентрацията. Яйцето за закуска е класика, която има своите здравословни причини. Тя ще зареди тялото с нужната му енергия за деня.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments