Цвекло и мед при кисти и миома на матката. Рецепта

Цвекло и мед при кисти и миома на матката. Лечението продължава 4 дни

Това е поредната изповед на жена, която е успяла да се отърве от гинекологичните проблеми сама. Рецептата се споделя във всички социални мрежи, но първо нека се запознаем с причините за миомите.

Миомата на матката се среща главно при жени на възраст над 30-40 години, но понякога има примери за жени, които се разболяват в по-ранна възраст.

Причини за появата на миоми
Причините не са напълно известни. Това, което е известно е, че естрогенът (хормонът на яйчниците) стимулира растежа на миомата, но не е причина. Миомите са силно изразени по време на бременност.

По принцип всички тумори (и миомите) се появяват, когато има промяна в контролния механизъм, който регулира растежа и развитието на клетките.

Мнението на експертите е, че генетичната мутация в стволовите клетки е основна причина за появата на тумори. Всички миоми първоначално се локализират в мускула на маточната стена.

Миомата на матката е доброкачествен тумор. Миомата се образува от съединителната и мускулна тъкан на матката, в резултат на полово предавани хормонални нарушения, кюретаж, възпаление и инфекция.

  • Симптоми
  • болка и кървене
  • дисфункция на околните органи поради растежа на тумора
  • тежка и продължителна менструация
  • локализирана болка в долната част на корема и гърба

Продължителната болка сигнализира за бърз растеж на тумора. В противен случай растежът на миомата е много бавен процес.

Клиничната диагноза не винаги е възможна в ранните етапи на образуване на тумора.

За диагностика се използват ултразвукови, рентгенографски и ендоскопски изследвания. Съвременната медицина провежда лечението на миомите чрез хирургични медицински методи.

Някои лекари обаче смятат, че най-радикалният и най-ефективен метод е – хистеректомията. Съвременните методи за лечение на миомите могат значително да намалят размера на миомата и да позволят на жените да продължат живота си. Съществуват и много природни средства за лечение на миомите.

Един от тях е и тази рецепта, която е най-споделяната в социалните мрежи през последните месеци.

Необходими съставки:
500 мл. сок от цвекло
200 гр. мед

Приготвяне:
Изцедете сок от цвекло и след това го смесете с меда. Разделете получения сок на три равни порции: Една чаша се изпива половин час след закуска, втората чаша се пие по време на обяд, а третата чаша се пие след вечеря.

Лечението продължава 4 дни, след което ще забележите значително подобрение.

Забележка: Ако имате миома, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате алтернативен метод на лечение!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments