Цветарят, който подарява цветя на шофьорите

Може би името Панайот Петков не ви горови нищо, но именно той е героят в днешната ни история. Панайот е цветар от плевенското село Обнова. Той е сред хилядите българи, които останаха без работа и клиенти през последните два месеца, заради извънредното положение у нас. Само че, както много пъти сме казвали, добротата личи най-ярко в трудните моменти.

Цветарската професия изисква грижа и постоянство към продукцията – отношение, което Панайот е показал към своите цветя с цел красотата им да зарадва някого. И въпреки нелеките времена, в които бизнесът му изпада, той решева да подари продукцията си и да изпълни мисията, с която я е отглежал – а именно, да носи радост. Панайот се свързва с МВР-Плевен, като дарява останалите му цветя и предлага полицаите да ги раздават на пътуващите. Малък жест, показващ грижа и имащ за цел да ни разведри и усмихне хората.

панайот петков

Полицейското управление се съгласява и започва инициатива, като служителите на КПП-тата доставят радост на шофьорите, които искат да направят деня си малко по-лек с помощта на аромата на красиво цвете.

панайот петков

„Докато си изваждах декларацията, полицаят се наведе към мен и ми каза вежливо: „Заповядайте, тези цветя са за Вас!“. Много се изненадах, попитах какъв е поводът, но ми отговори, че просто искат да повдигнат духа на хората. Усмихнах се и благодарих. Учудващо е как подобен малък жест има силата да ти преобърне деня.“ – разказва една от получилите цвете.

TrueStory.bg във Facebook!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments