Цветно настроение от градска спирка-хербарий в Полша

„Носталгия“ е името на спирката в полския град Лодз, която придава истинска романтика в работния ден на посетителите. Като цветен остров сред еднообрания градски пейзаж, мястото ежедневно заражда минувачите с настроение и сили за предстоящите задачи.

цветя спирка

Идеята за превръщането на спирка от градския транспорт в цветен хербарий е на Доминика Чебула –  студентка по изкуство. С красивата си инсталация тя показва, че искуството винаги е добра идея, независимо под каква форма ни е представено то. Спирката е и покана към всички, които по някакъв начин не харесват вида на града си, да потърсят начин да го променят. Не бива да забравяме, че промяната зависи от нас, а реализирането ѝ е само на едно действие разстояние.

цветя спирка

Спирка „Носталгия“ е прекрасно кътче от града. Сухите цветя, “вградени” в стените ѝ, не са просто украса, те предлагат на пешеходците нова гледна точка. Мястото се превръща в среща между природата и градската среда. Едно напомняне към всеки минувач, който има нужда от градски транспорт за смяна на посока, че смяната на фокуса „отвътре“ е не по-малко важнa. Както и да не спираме да виждаме красотата около себе си, колкото и спирки да трябва да изминем в натоварения си график.

цветя спирка

Инсталацията отдава и почит на дългогодишната традиция за продажба на цветя на площад Dabrowskiego в Лодз.

Още интересни истории ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments