Чаената лъжичка ще ви подмлади

Чаената лъжичка ще ви подмлади

Чаената лъжичка се използва често в бита. Лицето ни е отражение на всичко, което сме преживяли. На него е изписано щастието и безпокойствието, което някога сме изпитвали. Всяко събитие и преживяване по някакъв начин оставя своя отпечатък върху лицето ни.
Разбира се, всеки човек иска лицето му да е младо, добре поддържано, изглежда свежо, а бръчките и отпуснатата кожа не допринасят за това.
Но спокойно – има едно доста просто, но много ефективно упражнение, което ще ви позволи да подмладите лицето си само за месец. Най-хубавото е, че ще отнеме минимум време.
След около няколко седмици първите резултати ще бъдат забележими както за самите вас, така и за околните, които ще се чудят как сте се подмладили и разкрасили толкова много.

Всъщност упражнението нещо като йога за лицето. То не само подобрява външния вид на човека, но и да влияе благоприятно на психологическото му състояние.
Просто е необходима една чаена лъжичка, за да направите едно от най-полезните упражнения. А този прост метод се нарича „чаена лъжичка“.
Той ще ви помогне да се отървете от назолабиалните гънки, ще премахнете втората брадичка, ще повдигнете скулите и ще подобрите кръвообращението.
Заслужава си да започнете с малка дихателна тренировка. Издишваме възможно най-дълбоко, след което дълбоко вдишваме въздуха през носа. Бройте до пет и бавно издишвате. Повторете това упражнение два пъти.

Второто нещо, което трябва да направите е да поемете дълбок дъх през носа, бройте до десет. Постепенно, бавно издишайте, тялото трябва да стане отпуснато. Бройте до пет, повторете упражнението. Изпълнявайте това упражнение няколко пъти.

След предварителна подготовка пристъпваме към самото упражнение.

Взимаме чаена лъжица, слагаме върха в устата си, притискаме го с устни колкото е възможно по-силно. Устните се издърпват навътре колкото е възможно повече.

Вдишайте през носа, като същевременно повдигате лъжицата с устните нагоре. Основното „правило“ е да „използвате“ долната челюст за това упражнение. Сега трябва да се опитате да се усмихнете. Задачата е да повдигнете бузите и да държите лъжицата между устните, които са притиснати.

Задръжте позицията за две или три секунди. Започнете леко да издишвате, отпускайки мускулите на лицето. Оставяме лъжицата в устата. Всяко упражнение трябва да се изпълнява двадесет до тридесет пъти.

Знайте обаче, че ако по време на изпълнението се появят неприятни усещания или болка, определено трябва да се консултирате с лекар.

Ако упражненията не носят дискомфорт, струва си да ги правите всеки ден или дори няколко пъти на ден. Съвсем скоро резултатът ще бъде видим не само за вас, но и за хората около вас.

Източник: Жената – БЛИЦ


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments