Чай от магданоз при подути крака. Отървете се от дискомфорта!

Чай от магданоз при подути крака – премахнете излишната течност по естествен начин

Подуването на краката е изключително често срещан проблем, който причинява голям дискомфорт на милиони хора по света.

Има много фактори, които причиняват подуване като: бременност, нездравословна диета, наднормено тегло, менструален цикъл и лошо кръвообращение. Но не можем да пренебрегнем неблагоприятните външни фактори като: горещо време, влажност, температурни промени и дори самата гравитация, поради които течностите в нашето тяло се стичат надолу.

За да намалите подуването и да облекчите болката в краката, трябва да легнете и да повдигнете краката си на височина около 30 см.

Както можете да видите, това е бързо, просто и достъпно решение на този проблем, но, за съжаление, временно. Има обаче по-ефективен начин да помогнете на краката си – в тази статия ще ви кажем как по естествен начин да премахнете излишната течност от тялото и по този начин да намалите подуването в краката.

Най-доброто решение за подути крака е чай от магданоз. Този естествен диуретик осигурява много ползи за здравето ви.

Изследване от 2002 г., публикувано в “Journal of Ethnopharmacology”, потвърди диуретичните свойства на магданоза: той може да инхибира калиевите и натриевите йони, както и да стимулира отделянето на урина.

Магданозът е богат на калий, за разлика от други диуретици и това подобрява цялостното функциониране на организма. В допълнение, той няма странични ефекти.

Друго изследване потвърждава потенциала на магданоза като диуретик, а също и като регулатор на кръвното налягане.

За да извлечете максимума от тази билка, използвайте цялото растение заедно с корените и листата, които имат невероятни лечебни свойства.

Чай от магданоз
На първо място, сварете 500 мл вода. След това добавете 5 супени лъжици пресни и ситно нарязани листа и корени от магданоз. Варете още пет минути. След това оставете чая да се охлади 20 минути и прецедете.

Употреба: пийте този невероятен чай 3 пъти на ден и отока ще отмине възможно най-скоро.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments