Черните маслини може да са вредни

Черните маслини може да са вредни

Черните маслини може да са вкусни, но не трябва да се прекалява с тях. Хората много обичат маслини, но малко знаят истината специално за черните. Защо са този цвят? Как се обработват? Полезни ли са? Днес ще отговорим на всички въпроси. Италианците имат поговорка: „За да сте здрави, трябва да ядете 7 маслини на ден. “ За съжаление, в случая с черните е вярно обратното. За да сте здрави, трябва да ядете не повече от 7 от тези маслини.
Вредата от черните маслини
И двете са маслини. Освен това, зелени маслини ! Просто черните се продават под прикритието, че са узрели, а селените- обратно. Това става чрез окисляване на плодове с железен глюконат . На етикета е обозначен като стабилизатор E579. Маслините потъмняват и се насищат с това вещество, те не стават по-зрели от това, освен може би по-меки. Те придобиват и характерен специфичен вкус.
Този вкус не може да се сравни с настоящия. Освен това, узрелите маслини винаги струват няколко пъти повече.

Защо се прави това?
Технологията за събиране на маслини е много стара, тъй като те са били консумирани преди много години. Факт е, че след като съберете маслините, трябва внимателно да ги накиснете във физиологичен разтвор, за да извлечете горчивина от тях.. При узрелите маслини този процес продължава около 3 месеца, а при зелените маслини – поне 6!
За да ускорят този процес, производителите изкуствено състаряват плодовете. Химическата реакция отнема само няколко дни и така получените маслини се съхраняват дълго време. Външната прилика с узрелите плодове е илюзия в случая.
Испания се счита за най-големия производител на маслини. В САЩ такива черни плодове се наричат ​​калифорнийски. И италианците знаят как да различат фалшив от истинските черни маслини, които узряват по дървото по естествен начин.

Обикновено узрелите маслини са с по-големи размери. Зависи от сорта, но е логично много младите плодове да са с по-малки размери.

Добрите маслини обикновено се продават веднага в саламура. В нея се транспортират.
Много често в саламурата се добавят лимон и подправки.

По-добре да избягвате консерви.

В допълнение към вкуса, който е няколко пъти по-лош, черните маслини са пълни с желязо. За човек с нормално ниво на хемоглобин това не е необходимо. Прекомерната употреба на продукта е изпълнена с проблеми със стомашно-чревния тракт и болки. Да, и хранителните вещества в окислените маслини са доста по-малко от зелените.

Източник: Лекувай


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments