Чеснови хлебчета – вкусни и лесни за приготвяне

Какво по-вкусно допълнение към обяда или вечерята от ароматно чесново хлебче. Вижте една лесна рецепта за чеснови хлебчета.

Брой порции: 16 хлебчета

Трудност: 2

Чеснови хлебчета - вкусни и лесни за приготвяне
 © iStock

Необходими продукти:

  • 3 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 1/2 ч.л. захар
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 2 ч.л. сол
  • 1 1.2 ч.ч. топла вода
  • 3-4 ч.л. зехтин

 

За чесновото покритие:

  • 125 г масло
  • 6 скилидки чесън (средно големи)
  • 1/2 ч.ч. накълцан на дребно магданоз
  • около 30 г пармезан, настърган

 

Как да приготвите чесновото масло:

  1. В подходящ съд разтопете маслото на ниска температура на котлона. Добавете чесъна и оставете за 2-3 минути, за да се овкуси.
  2. Добавете 2 щипки сол и накълцания магданоз. Разбъркайте и отстранете от котлона, докато ви потрябва.

рецепта чеснови хлебчета

 

Начин на приготвяне:

  1. В купа сложете брашното, захарта, маята и солта и разбъркайте.
  2. Добавете водата и 2 с.л. от зехтина и започнете да разбърквате, докато се получи тесто. Тестото трябва да е меко, но да не е лепкаво. Ако ви се струва твърде сухо, добавете 1 с.л. вода и 1 с.л. зехтин, докато не получите търсената плътност. Ако тестото е твърде лепкаво, добавяйте по 1 с.л. брашно до достигане на желаната плътност.
  3. Намажете купа с останалите 2 с.л. зехтин и сложете тестото. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса, докато удвои размера си.
  4. Сложете малко брашно на плота и разделете тестото на две равни части. Всяка половина разрежете на още 2 и така, докато получите 16 еднакви топчета. Омесете и оформете всяко едно от тях.
  5. Едно по едно разтеглете топчетата на фитили и завържете на възел. Наредете в тава и покрийте с фолио за още 30 минути.
  6. След повторното втасване, сложете чесновите хлебчета в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 20 минути, до златисто.
  7. Извадете от фурната и след около 5 минути нанесете чесновото масло с четка, след което поръсете с пармезан.

чеснови хлебчета рецепта


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments