Чеснов пай с кашкавал: приготвям го всеки уикенд

Чеснов пай с кашкавал – невероятна вкусотия

Когато изваждам чесновия пай от фурната, цялото семейство обикновено се събира в кухнята. В края на краищата е просто невъзможно да устоите на аромата на това печиво.

Невероятна комбинация от сирене, подправки, чесън и нежно тесто: идеален за обикновен обяд или празнична вечеря.

Необходими съставки:
300 мл. топло мляко
500 гр. брашно
11 гр. суха мая

1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
4 супени лъжици зехтин
1 връзка копър

1 глава чесън
200 гр. масло
200 гр. кашкавал
правоъгълна тавичка за печене 25 x 11 см.

Начин на приготвяне:
Изсипете топлото мляко в купа, добавете маята и захар, разбъркайте, покрийте с прозрачно фолио и оставете за 10 минути.

Отстранете фолиото, разбъркайте и започнете да добавяте пресятото брашно. Преди да сложите тестото на масата, добавете 300-350 гр. брашно, а останалото постепенно добавяйте на работната повърхност.

Готовото тесто сложете в купа, залейте със зехтина и разбъркайте добре. След това покрийте с фолио и оставете за 1 час.

Междувременно смелете копъра в блендер, добавете маслото, смлян чесън и разбъркайте добре.

Разточете тестото на тънка кора и го намажете с пълнежа по цялата повърхност.

Навийте тестото на руло. Разрежете рулото по дължина на 2 части, сплетете ги и след това захванете краищата заедно.

Прехвърлете получения пай в тавичка, намазана с растително масло. Поръсете с настърган кашкавал, покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.

Сложете формата във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 30–35 минути.

Това е всичко, паят е готов.

Приятен апетит!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments