Чесън в червено вино

Чесън в червено вино

Дата на публикуване: 18.09.2020

Чесън в червено вино е идеален природен лек. Това природно лекарство съчетава полезните свойства на чесъна и червеното вино. Получената смес може да предотврати много заболявания, да пречисти кръвта, да укрепи имунната система, да елиминира лошия холестерол, да подобри сърдечно-съдовата система, да отстрани излишната сол от тялото, да увеличи издръжливостта, да осигури повече енергия и да пребори различните инфекции. Обелете чесъна и го смесете в стъклен буркан с половин литър вино. Препоръчваме ви използването на чесън, който бабите продават на пазара, а не огромното количество китайски чесън, който се продава в супермаркетите. Китайският чесън съдържа по-голямо количество арсен и има ниски терапевтични свойства. В допълнение, можете да разрежете чесъна на половина, в тази форма той ще се накисне по-добре, и ефектът от тинктурата ще бъде по-мощен. В този вид обаче вкусът на тинктурата ще бъде доста специфичен.

Дръжте буркана със сместа затворен и го съхранявайте 2 седмици в защитено от слънчевата светлина място.
В същото време разклащайте 2-3 пъти на ден.
Накрая, прецедете течността и съхранявайте в непрозрачен съд.
В наши дни Китай, Южна Корея, Индия, Испания и САЩ са основните производители на чесън. Той не само придава вкусово разнообразие на храната, но и се твърди, че има благотворно въздействие над десетки различни болести. Ползите от употребата на суров чесън са много по-големи от консумацията му под каквато и да е друга форма или обработка- намачкан, охладен, изсушен или на люспи. Една цяла скилидка чесън може да запази свежия си вид за около месец, ако се съхранява правилно, за предпочитане далеч от слънчева светлина в непокрит съд.

Ползи за здравето от чесъна:
Чрез чесъна може отлично да си набавите манган – 23% от дневната стойност – съдържа жизненоважни ензими и антиоксиданти, които изпълняват какви ли не невероятни подвизи в нашите тела. Да назовем някои от тях – здравословното формиране на костите и съединителната тъкан, костния метаболизъм, усвояването на калций, както и правилното функциониране на щитовидната жлеза. Чесънът също съдържа 17% от дневната стойност на витамин В6, 15% на витамин С, едновременно разпределяйки в добри количества калций, фосфор и селен.

Многобройни проучвания показват здравословният потенциал на чесъна за почти всяка част на тялото, от премахването на тежки метали до предотвратяването на множество заболявания, такива като обикновената настинка, втвърдяването на артериите, гангрената, унищожаването на замърсителите в бебешките продукти, а дори и за забавяне на процеса на стареене.

Източник: Виж ти


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments