Чийзбургер супа

Рецепта за Чийзбургер супа. Продукти и начин на приготвяне на Чийзбургер супа. Подготовка: 30 мин., Готвене: 30 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Чийзбургер супа
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 1 морков
  • 1 глава кромид
  • 3 стръка целина
  • 2 картофа
  • 500 г телешко филе
  • 4 с. л. олио
  • 1 л телешки бульон
  • 300 г топено сирене
  • 300 мл прясно мляко
  • сол на вкус
  • млян черен пипер на вкус
  • 1 с. л. нишесте
  • 1-2 с. л. вода
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз – за наръсване

Начини на приготвяне:

1. Измийте и почистете зеленчуците, измийте и нарежете месото на едри кубчета. Смелете го 2 пъти и го запържете в 2 с. л. олио в тенджера с дебело дъно. Дръпнете от огъня и оставете настрана.

2. Нарежете на кубчета моркова, кромида, целината и картофите. Запържете ги – без картофите – в друга тенджера с останалото олио за 5-7 минути. След това добавете картофите и ги запържете буквално за 2 минути.

3. Добавете запържената кайма заедно с отделения сок. Сипете бульона и варете на тих огън до омекване на картофите.

4. Добавете сиренето и разбърквайте до пълното му разтваряне. Сипете горещото мляко и подправете със сол и пипер. Размийте нишестето във водата и го сипете в супата.

4. След 2-3 минути изключете котлона и добавете много ситно нарязания чесън. Проверете супата на сол и може да я поднесете, като украсите порциите с ивички зеленчуци по избор.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments