Чийзкейк Сан Себастиан

Чийзкейкът Сан Сабастиан е познат още като Баски чийзкейк. Представлява чийзкейк без блат, който е изпечен за кратко и на много висока температура. Напомня много на японски чийзкейк, но с по-грубоват външен вид. Вижте как да приготвите този вкусен десерт. Рецепта за Баски чийзкейк. Рецепта за чийзкейк Сан Сабастиан.

Брой порции: 8-10

Трудност: 1

Чийзкейк Сан Себастиан
 © iStock

Чийзкейкът Сан Себастиан е създаден в La Viña Bar в едноименното градче в северна Испания. Той се пече на много висока температура, от там и грубоватият и прегорял външен вид. Видът обаче не е всичко! Не се подлъгвайте, защото щом го разрежете, вътрешността е като кадифе. Опитате ли веднъж да приготвите чийзкейк Сан Себастиан, няма да искате да приготвяте друга разновидност на десерта.

 

Необходими продукти:

  • 900 г крема сирене
  • 1 3/4 ч.ч. захар (около 400 гр.)
  • 7 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 240 мл. безсолна готварска сметана

 

Начин на приготвяне:

  1. Включете предварително фурната на 250-260 градуса.
  2. Сложете хартия за печене на два слоя в кръгла форма с диаметър 26 см. Хартията трябва да е на около 3-4 пръста над ръба на формата.
  3. Смесете крема сиренето и захарта. Най-добре е да използвате блендер. Ако нямате такъв, може да използвате миксер. Най-важното е да се уверите, че крема сиренето и захарата се разбити до идеално гладка смес.
  4. Добавете яйцата, солта и сметаната. Разбийте отново до хомогенност. Колкото по-гладка е сместа, толкова по-кадифен ще е чийзкейкът.
  5. Изсипете сместа във формата и веднага сложете в загрятата фурна. Печете 25-30 минути до получаване на тъмно кафява коричка.
  6. След като се изпече, извадете от формата и оставете да се охлади.
  7. След това приберете в хладилника за поне 3-4 часа.
  8. Нормално е в центъра чийзкейкът да е малко по-течен, но достатъчно стегнал, за да се разреже на парче.

 

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments