Шаран със сини сливи

Нестандартно предложение за Никулден! Рецепта и начин на приготвяне на Шаран със сини сливи. Подготовка: 20 мин. Готвене: 40 мин.

Брой порции: 6

Трудност: 2

Шаран със сини сливи
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 4 глави кромид лук
  • 2 с. л. брашно
  • 1 ч. л. галета
  • 1 шаран (около 1 кг и 500 г)
  • 20 сушени сини сливи без костилки
  • 100 мл олио
  • 150 мл сухо бяло вино
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на филийки, поръсете го със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да омекне.

2. Смесете брашното и галетата и оваляйте в тях почистения шаран. Напълнете кухината с една трета от омекналия лук. Направете напречни прорези отгоре на рибата.

3. В намазнена тавичка разстелете останалия лук. Отгоре поставете шарана, а около и върху него – нарязаните на половинки или четвъртинки сливи.

Залейте с олиото и зехтина и печете в загрята до 220 градуса фурна. Ако рибата почне да прегаря отгоре, покрийте тавата с алуминиево фолио.

 

Шаран със сини сливи
 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments