Шоколадов сладкиш

Здравейте, пише Ви Румяна Атанасова от гр. Дулово. С удоволствие се включвам във вашия конкурс. Обичам да приготвям вкусотии за семейството ми. Изпращам ви рецептата си за шоколадов сладкиш

Брой порции: 8-10

Трудност: 2

Шоколадов сладкиш

Продукти:

  • 3 яйца
  • 200 гр. захар
  • 40 г. какао
  • 125 мл. прясно мляко
  • 160 гр. брашно
  • 1 бакпулвер 
  • 70 гр. смлени орехови ядки или натрошени бисквити.

Приготвяне:

  1. Маслото, захарта, какаото и млякото се смесват и се слагат в съд за варене при непрекъснато бъркане.
  2. Вари се около 3 мин. и се сваля от котлона да изстине. От сместа се отделя около 175 мл. за глазурата.
  3. Отделят се белтъците от жълтъците, Трите белтъка се разбиват с 2 ч.л. захар на сняг.
  4. Жълтъците се разбиват на бавна степен, като се прибавя към тях какаовата смес.
  5. Пресятото брашно, бакпулвера, ядките(бисквити) се добавят и те към сместа, след което внимателно се добавят и разбитите белтъци.
  6. Тестото се изсипва в тава с хартия за печене с диаметър около 26 см.
  7. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 мин.
  8. След като изстине, глазурата се разпределя равномерно. Сладкишът се сервира студен и се декорира по избор.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments