Щастливи и активни у дома – 5 идеи

Как да използвате времето у дома за вдъхновение, и за да се превърнете в една по-добра своя версия? У дома лесно губите представа за времето. Трудно е да изградите стриктен режим заради липсата на регламентирано работно време. Единственият начин да внесете ред в хаоса е като си съставите график със задачи, който да включва и време за себе си. Благодарение на Samsung Galaxy S20 Ultra и Samsung Galaxy Watch Active2 можете да спортувате и да релаксирате по-качествено от всякога. Те са чудесен асистент, когато се грижите за себе си – могат да следят дали спите достатъчно, дали тренирате правилно и дори дали сте стресирани. Вижте 5 идеи как да сте по-активни и по-щастливи у дома с помощта на смартфона и смарт часовника си.

Щастливи и активни у дома – 5 идеи
 © iStock/ Courtesy of Samsung

Смартфонът е прозорец към света. Той събира в себе си любимите ви музика и филми, помага ви да останете свързани с близките си, да работите от всяко кътче. Технологиите вече достигат нови висоти и благодарение на изкуствения интелект ви учат как да се грижите за здравето си – да спортувате, да си почивате и дори да се отърсите от стреса.

Ако допреди няколко седмици беше модерно да се говори за дигитален детокс, днес преоткриваме технологиите. По-ясно от всякога се вижда, че улесняват живота, спестяват време и дори помагат  да подобрите уменията си в някои сфери на живота. Използвайте всички тези предимства, за да се отърсите от напрежението и да се самоусъвършенствате.

А предложенията за това са много и леснодостъпни онлайн. В мастъркласовете, част от кампанията „Остани вкъщи със Samsung”,  популярни личности и инфлуенсъри споделят своите знания и опит и ще ви помогнат да разнообразите времето си у дома и дори да подобрите някои свои умения – готвене, разкрасяване, снимане на фото и видео, релаксация. От всеки мастърклас ще придобиете знания, които лесно можете да прилагате в ежедневието си.

 

През последните седмици сме повече време у дома – и за работа, и за почивка. А това може да е свързано с физически и емоционален стрес. Какви са последиците от това за здравето и кога трябва да си кажете „Стоп“? Вижте как Елисавета от „Майко Мила“ е разбрала, че стресът ѝ е достигнал пределна точка и как е променила живота си, за да е по-здрава и по-щастлива.

 

Кои са знаците, че стресът ви идва в повече?

При всеки, разбира се, е различно. Може да сте подложени на твърде много стрес, без дори да го осъзнавате. Но тялото  разбира кога напрежението ви идва в повече и ще ви даде сигнал, за да се предпазите.

  • Проблеми със заспиването
  • Умора въпреки продължителен сън
  • Тревожност, избухливост, тъга
  • Компулсивно хранене
  • Отказ от вършене на любими дейности

Изпитвате ли един или няколко от тези симптоми, значи е време за промяна на посоката.  Ето няколко идеи от Елисавета какво да преосмислите в ежедневието си, за да сте по-активни и по-щастливи.

 

Как да сте щастливи и активни у дома?

 

1. Сън, сън и пак сън

Ежедневието е доста по-различно от преди. Налага се да вместите твърде много задачи в малко време. Трябва да съчетавате успешно грижите за дома и семейството, докато работите. Няма разграничение на лично, семейно и работно пространство. Жонглирането с всички тези роли е много стресиращо. А стресът пречи на съня. Ако заспивате трудно или спите неспокойно, направете  малки промени във вечерните си ритуали. Изпийте чаша билков чай или топло мляко с малко мед. Дихателните упражнения помагат на тялото да се настрои за сън. Тук на помощ идват Samsung Health и приложението Calm, което предлага различни програми за медитация и релаксация, за да заспите бързо и да спите по-добре. Във видеото може да видите един от ритуалите преди сън на Елисавета. Той е идеален, ако се тревожите, че времето вкъщи не е толкова ефективно колкото в офиса. Иначе казано: как един обикновен списък може да ви помогне да се почувствате удовлетворени от свършената работа.
Друг начин е да си направите музикална релаксация преди лягане – симфониите на Моцарт и Брамс са подходящ фон, на който да притворите очи и да се настроите за сън. Ако пък имате свои любими изпълнители, можете да си направите плейлист за преди лягане. Благодарение на новата интеграция между Spotify и Bixby Routines любимата ви музика е само на един клик разстояние.

 

Samsung Galaxy 20 Ultra

 

2. Движете се

Дългото стоене у дома често означава по-малко движение. Възможно е стресът да ви прави по-лениви и да имате по-малко желание за каквото и да е. В мастъркласа си Елисавета споделя как физическата активност ѝ е помогнала да се справи със стреса, как е намерила мотивация да тренира. Вижте и нейната идея за тренировка, когато не можете да тичате в парка. С помощта на часовника Galaxy Watch Active 2 ще следите постиженията си. Той не само може да брои крачките ви, но и да следи сърдечния ви ритъм и да дава насоки дали да намалите, или ускорите темпото. Часовникът усеща кога сте под стрес и ще ви даде знак, за да спрете и да се успокоите.

Galaxy Watch Active 2

Ако нямате опит с тренировките  у дома, използвайте приложението Discover през своя смартфон Galaxy S20 Ultra. С негова помощ ще усвоите стречинг упражнения, с които да загреете, както и много тренировки със собствено тегло. Така можете да поддържате форма вкъщи, дори да нямате никакво фитнес оборудване.

 

3. Погрижете се за здравето си

Грижата за здравето трябва да е информирана. За да върне баланса в живота си, Елисавета се придържа към тази максима. Предложението ѝ към всички, които са стресирани, страдат от тревожност, безсъние и умора, е да са подложат на изследвания. С тяхна помощ може да се установят дефицити на витамини и минерали или пък здравословни проблеми. Самата тя споделя опита си как приемът на един от най-масово познатите минерали ѝ е помогнал да се справи с безсънието и да направи най-важната крачка в борбата със стреса.

Не подценявайте и най-простата, но често забравяна, грижа за тялото – приемът на вода. 70% от тялото е вода, затова е много важно да пиете поне 2-3 литра дневно. Въпреки този всеизвестен факт, според статистиките повечето хора забравят да пият вода през деня. Тук на помощ отново идва приложението Samsung Health, което ще ви напомня да приемате течности, за да сте добре хидратирани.

 

4. Споделяйте

Когато се чувствате напрегнати, не задържайте негативните емоции в себе си. Споделяйте с близките си хора как се чувствате, от какво се страхувате. Разговорите ще ви помогнат да намалите напрежението и да осмислите проблемите. Дори да нямате възможност да се видите с близките си, смартфонът ще ви позволи да останете свързани с всички, независимо къде се намират. 108-мегапикселовата камера на Samsung Galaxy S20 Ultra ще направи видео разговорите по-реални от всякога. Благодарение на Google Duo можете да включите до 12 души в разговора, за да почувствате семейната атмосфера и подкрепата на всички любими хора.

споделяне

Можете да използвате смартфона, за да си водите видео дневници, в които да споделяте само пред себе си своите мисли, тревоги и надежди. Samsung Galaxy S20 Ultra предлага заснемане в невиждано досега качество. Веднъж седмично преглеждайте своите кратки видео дневници, за да осмислите проблемите си и да потърсите решения.

Ако усещате, че това не е достатъчно, потърсете помощ от специалист. Повечето психолози предлагат онлайн консултации. Те ще ви дадат нужните инструменти и насоки, за да се справите с напрежението. Говорете с тях през смартфона си от всяко кътче на дома. Новият Samsung Galaxy S20 Ultra е по-бърз, дори Wi-fi мрежата у дома да е натоварена.

 

5. Отделете време само за себе си

Повечето време у дома крие предизвикателства що се отнася до т.нар. „време за себе си“. Някъде между работата, децата и домакинството е доста трудно да намерите време за любимите си занимания. Отделете си поне половин-един час дневно за гледане на сериал например. Само с една гласова команда можете да намерите любимите си сериали на Netflix с помощта на Samsung Daily, Bixby и Finder. Мощната батерия на Galaxy S20 Ultra издържа повече от всякога. Тя е интелигентна и се приспособява към навиците на потребителя.

108-мегапикселовата камера ще ви позволи да уловите всеки момент от ежедневието – от времето с децата, през готвенето до почивката. Използвайте времето у дома, за да подобрите уменията си за снимане. Експериментирайте със снимането на семейството, на дома си и дори на гледките през прозореца. Ако се затруднявате с идеите, а искате да направите интересни и запомнящи се снимки, вижте мастъркласа на Звезделина и Калоян от Mint Stories в YouTube канала на Samsung Bulgaria.

Те ще ви покажат няколко различни идеи, използвайки чаша за вино, цветна купа за салата и домашния декор. Ще ви научат как да използвате смартфона си, за да направите фото-шедьоври у дома. Възможностите за до 100 пъти общо приближение, без да се разваля качеството на кадъра, ще ви позволят да се насладите на по-качествени от всякога кадри, ако искате да снимате гледки през прозореца си. Samsung Galaxy S20 Ultra предлага 125 GB памет и SD слот, за да запазите любимите си фото и видео моменти в най-добро качество, без да се налага да триете.

жена, релакс

Ако пък разполагате в повече свободно време, споделете със света страстта си към разкрасяването, книгите, музиката, филмите, технологиите или кулинарията, като започнете свой влог.

Благодарение на Galaxy S20 Ultra не ви трябва скъпа професионална техника. Нужно е само желание и старание. Beauty влогърката Надя Сивкова е започнала да снима първите си видеа с телефон преди 10 години. Днес тя има над 11 хиляди последователи в YouTube, а технологията на новите Galaxy е толкова напреднала, че Надя успява да заснеме, редактира и качи своя “Мастърклас за успешен Beauty канал” само през своя S20 Ultra. Във видеото ще откриете нейните практични насоки за начинаещите beauty влогъри – как да изберете аудиторията и темите си и какви грешки да избягвате, за да създавате качествено съдържание.

Това е чудесен начин да оползотворите времето си в нещо градивно и дори да се запознаете с други хора от всяка точка на планетата, които споделят интересите ви. Влогърството може и да ви се струва трудно, но препоръките на Алекс и Дани Петканови ще ви убедят в противното в своя Мастърклас и 10-те си идеи за успешен влог. Двама от най-познатите български влогъри споделят кое е най-важното условие за успешен влог, както и много практични насоки, свързани със заснемането, обработката и качването на видеата.


Източник: www.rozali.com

Powered by Facebook Comments