Ябълков сладкиш с коняк и орехи

Рецепта и начин на приготвяне на Ябълков сладкиш с коняк и орехи от mariana_jel.

Ябълков сладкиш с коняк и орехи
 © mariana_jel

Продукти:

  • ябълки – 4 бр. сладко кисели
  • орехи – 2/3 ч.ч. за поръсване
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 2/3 ч.ч.
  • яйца – 4 бр.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • коняк – 2 с.л. Амарето или др.

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със сито. Пресяваме бакпулвера с цедка също и го смесваме с брашното и разбъркваме.

Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и добавяме захарта. Разбиваме с миксер много добре.

Прибавяме за аромат 2 с.л коняк. Добавяме и олиото и отново разбиваме с миксера. На части слагаме брашнената смес и разбиваме отново до гладка гъста смес с жълт цвят.

Обелваме и почистваме ябълките и ги настъргваме с едрото ренде.

От четири ябълки се получава като количество 2 ½ ч.ч. настъргани ябълки.

Изсипваме при кашата и разбъркваме внимателно само с шпатула.

Смиламе ореховите ядки с машинка за мелене. Намазваме тава с диаметър 25-26 см с олио и набрашняваме с брашно.

Изсипваме гъстата смес и заглаждаме да стане равно.

Поръсваме обилно с орехите, които смелихме.

Печем ябълковия сладкиш с орехи в загрята на 180°C фурна до готовност.

Печем 27 мин до суха клечка.

Режем на парчета ябълковия сладкиш с орехи и коняк и поднасяме.

 

Ябълков сладкиш с коняк и орехи


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments