Японец засажда хиляди цветя, за да зарадва незрящата си жена

Възможно е наистина да обичате някого толкова много, че да сте готови да отидете до края на света, за да го направите щастлив. И няма значение какво ще ви коства, защото докато има нещо, което може да донесе усмивка на лицето му, вие ще правите необходимото, за да му я подарите. Да, такъв вид любов съществува.

Ако едно цвете може да направи някого щастлив, помислете какво би направила градина, препълнена от хиляди красиви, прекрасно ухаещи цветя…

Господин и госпожа Куроки от Япония са женени от 64 години. Двойката е собственик на млечна ферма в Шинтоми, Миядзаки, Япония. В продължение на 30 години те се трудят усилено във фермата си, а след това идва време и да се пенсионират. Те планирали да пътуват из страната и да видят света, но мечтата им умира, когато г-жа Куроки губи зрението си поради усложнения от диабет. Тогава тя е на 52 години.

Двойката била съкрушена, особено г-жа Куроки. Жената била толкова травмирана, че се затворила за света и прекарвала всеки ден на закрито. Тя страдала силно и затова любимият ѝ съпруг решил да направи нещо, което ще я накара да обича живота отново. Защото, ако госпожа Куроки вече не можела да вижда света, съпругът й бил решен да донесе света при нея.

Хиляда рози бих ти подарил, само за да те видя да се усмихваш.

Г-н Куроки имал малка градина с розови цветчета шибазакура, на която хората често спирали да се възхищават. Жена му също обичала цветята и макар той да знаел, че тя няма да може да ги види, решил да засади много повече от тях по цялото поле в млечната им ферма. Надявал се техният прекрасен аромат да я направи щастлива и да се почувства добре, заобиколена от хиляди цъфтящи малки цветя, засадени с толкова много любов.

За щастие планът на г-н Куроки успял. В продължение на две години той постепенно засаждал розови цветчета шибазакура, докато накрая не изпълнил цялото поле с хиляди цветя.

Малката млечна ферма, която преди събирала около 60 крави, е превърната в основна туристическа атракция в Миядзаки. Когато цветята цъфтят през пролетта, в градината всеки ден се стичат над 7000 посетители, за да се възхитят на прекрасната ароматна гледка. От съседни градове и дори от други страни идват хора, за да се любуват на розовата градина, вдъхновена от силната любовна история.

Той наистина донесе света на жена си.

Много хора, които посещават градината, също искат да се срещнат с прекрасната госпожа Куроки. Когато цветята са в разцвет, тя често може да бъде видяна да се разхожда из градината с голяма усмивка на лицето си, да се среща с хора и да общува. А за съпруга ѝ това е най-важното.

Още вдъхновение ще намерите в нашата Facebook страница! 

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments