Японците изхвърлиха голямата си звезда в плуването заради изневяра

Японската звезда в плуването – Даия Сето, няма да участва в никакви международни състезания в следващите месеци, като дори и участието му на домашанта Олимпиада през лятото не е сигурно

Причината не е в употрепата на допинг, а е доста по-странна и необичайна. Сето бе наказан от японската федерация заради изневяра, предава dir.bg

Четирикратният световен шампион бе хванат да изневерява на съпругата си, което се превърна в сериозен светски скандал в Япония, предвид популярността на плувеца.

Действията му бяха определени като срамни и уронващи престижа на японския спорт. Всъщност всеки национален състезател на страната се съгласява с морален код, който тотално изключва подобен тип скандали. Все един от тях е длъжен да поддържа както своето добро име, така и на страната си, която представлява.

Сето вече не е капитан на японския национален тим по плуване, като на този етап не е ясно колко време ще стои далеч от басейна.

Всички все пак смятат, че четирикратният световен шампион ще бъде върнат за Олимпиадата, където да атакува златото.

Той вече има олимпийски медал – бронз от игрите в Рио в дисциплина 400 метра съчетано.

Нямам смисъл от празни приказки. Моето извинение ще е дойде с победи в басейна. Трябва да си върна доверието и на моето семейство, което е най-голямата жертва в тази ситуация.

Искам да изчистя името си, за да бъда разпознат сред всички като шампион в плуването, а не като човека, извършил тази глупава грешка“ сподели той.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments