10-годишен художник преобразява трафопостове във Велико Търново

Данислав Пъдарев е само на 10 години, но вече има отношение към подобряването на градската среда във Велико Търново. Малкият художник рисува впечатляващи картини върху трафопостовете и старите капаци на мазетата на блока, в който живее. Той учи в художествена паралелка в училище „Емилиан Станев“ в старата столица, а любовта към изкуството носи от съвсем малък.

Данислав ПъдаревБлагодарение на таланта на Дани, върху доскоро неугледни трафопостове и раждиви капаци, днес греят красиви пейзажи, птици, дървета, цветя и планети. Идеята за интересната трансформаия идва от съсед на Дани – Румен Мишев, който помага с консумативите за рисуване – бои и четки. В начинанието активно се включва и семейството на малкия художник. Идеята привлича и други деца и печели симпатиите на съседите.

Данислав има още нови идеи и проекти, с който да разкраси занемарените места около блока си – сред тях се нарежда дори и рисунка на Ноевия ковчег. Добрият му пример може да служи за вдъхновение на много други – малки и големи хора. От нас зависи в каква среда ще живеем – ние и нашите деца.

Още интересни истории ще намерите в нашата Facebook страница!


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments