10 начина да разберете, дали партньорът ви наистина ви обича

Наблюдавайки поведението на партньора си, в повечето случаи получаваме по-обективна преценка за отношението му към нас, отколкото изводите, които си правим от казаното от него.

Ето 10 неща в ежедневието, с които можете да оцените дълбочината на чувствата на любимя човек:

  1. Той иска да прекарва колкото се може повече време с вас. Според една теория желанието да инвестирате времето си във взаимоотношенията е ключов показател за успешна и дългосрочна връзка. Разбира се, и двамата имате работа и други задължения, но ако партньорът наистина се грижи за вас, той ще използва максимално свободното си време, за да бъде с вас.

2. Интересува се как е минал денят ти. Партньорът ти винаги проявява искрен интерес към това как протича денят ви. Това е много важен показател, защото двойките изграждат съюз не само на емоционални, но и на практически опори и се подкрепят чрез открита комуникация.

3. Той ви се доверява. Партньорът, за когото сте наистина важни, никога няма да прояви недоверие към вас. Проучванията показват, че при успешни дългосрочни отношения партньорите искат да знаят къде е любимият им човек в даден момент. Това желание обаче изобщо не предизвикано от притеснение и недоверие, а е породено от любов и е начин да покаже загрижеността му към вас.

4. Той проявява уважение към вашите възгледи. Можете да имате напълно различни възгледи и в същото време можете да останете щастливи заедно в продължение на много години. Ключовият фактор тук не е какви са вашите собствени убеждения, а колко сте отворени да приемете гледната точка на партньора си.

5. В своите решения той взема предвид вашите нужди и гледна точка.  Женените двойки взимат решения във всички сфери на живота – от рутинните въпроси до въпросите къде (и как) да инвестират доходите си. И всеки от партньорите отговаря за определена област. Нормално е и вероятно е препоръчително всеки човек да се специализира в някои конкретни задачи, но в същото време трябва и да усетите, че вашата гледна точка винаги е чута и търсена.

6. Той демонстрира обич.  Двойките не трябва постоянно да правят любов, за да се чувстват интимни. Ако партньорът ви показва някаква близост, например поставя ръка на рамото ви, целува челото ви,  това също показва, че той чувства силна връзка с вас.

7. Той често ви наблюдава. Невербалните сигнали, обменяни между партньорите, са знак за дълбоки чувства. Ако партньорът внимателно ви гледа, когато кажете нещо, това означава, че той изпитва истинско удоволствие от разговора с вас. В този случай не е необходимо да се вглеждате един друг в продължение на часове, дори бегъл поглед може да е достатъчен, за да изпратите положителни вибрации, които потвърждават вашата любов.

8. Той обича да говорите за вашето минало. Двойки, които обичат да си спомнят приятни моменти от миналото и използват тези спомени за да се разведрят, са намерили един добър начин, да засилят връзката си в настоящето и бъдещото. Ако вашият партньор често използва фрази като „Помниш ли онези времена, когато ние …?“, това често означава, че ви е сте важна за него и той е изживявал тези моменти, а не е минал през тях просто така.

9. Той е готов да се бори за вас и вашите отношения. Партньорът ви защитава ли ви, когато някой друг ви критикува, или, точно обратно, присъединява се към критиката? Партньорите в успешни отношения са в състояние да демонстрират любовта си един към друг, обединявайки се срещу външни атаки.

10. Вдъхновява ви да мислите по-добре за себе си. Партньор, който наистина се грижи за вас, се опитва по всички възможни начини да повиши самочувствието ви и ви помага да се развивате. Прекрасно е да бъдем близо до хора, които ни карат да гледаме на себе си по-добре и ни карат да сме уверени.

Всички тези правила не означават, че ще имате само красиви дни и нощи във връзката си, и че никога няма да се скарате, да се разстроите и да се дразните. Трябва обаче да почувствате, че като цяло се превръщате в по-добър човек в тази връзка и до този човек е просто прекрасно.


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments