10 правила на живота

1. Ще получиш тяло. Дали ще го харесваш или мразиш , то ще си бъде твое през цялото време , докато си на тази земя.

2. Ще усвояваш уроци. Записан си в целодневното неофициално училище  наречено Живот.Всеки ден ще имаш възможността да усвояваш в това училище.Те може да ти харесат , а може и да ти се сторят неуместни и глупави.

3. Няма грешки има само уроци. Израстването е процес на проби и грешки: експериментиране., ,Провалените“експерименти
също са част от процеса , както и онзи експеримент, който в края на краищата се оказва ,,успешен“.

4. Урокът се повтаря , докато се научи. Един и същ урок ще ти бъде представян по различни начини , докато го научиш. Тогава продължаваш със следващия.

5. Усвояването на уроци няма край. Няма част от живота , през която да не се налага да усвояваш уроци. Докато си жив , винаги има уроци, които трябва да бъдат научени.

6. ,,Там“ не е по-добре от ,,Тук“. Когато твоето ,,там“ стане ,,тук“, ти просто ще откриеш друго ,,там“, което пак ще изглежда по-добре от ,,тук“.

7. Другите за теб са само огледала. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого, освен ако в него не виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.

8. От теб зависи как ще изживееш живота си. Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш, зависи единствено от теб. Изборът е твой.

9. Отговорите от които имаш нужда , са в теб самия. Отговорите на въпросите, поставени от Живота, носиш в себе си. Трябва само да гледаш, да слушаш и да вярваш.

10. Ще забравиш всичко това.

– Чери Картър-Скот

Вижте още: 12 МАЛКИ, НО ВАЖНИ СТЪПКИ КЪМ ГРИЖАТА ЗА СЕБЕ СИ

 

Powered by Facebook Comments