10 предмета вкъщи, които носят благополучие

Дори да не вярвате в законите на фън-шуй, помислете за тези предмети, когато планирате как ще изглежда интериора.

Нищо няма да загубите, напротив, защото някои от тях са доста полезни, а други – много красиви. Така ще може да проверите дали е вярно поверието, че носят щастие.

Огледала

Според древнокитайското учение фън-шуй, огледалата не могат да се окачват където и да е, защото за всяко нещо си има място. Например, в никакъв случай не трябва да окачвате огледало срещу входната врата или прозореца, до печката или в спалнята. Но след като веднъж го сложите в коридора примерно, се грижете то да бъде винаги чисто и без пукнатини, за да не се натрупват отрицателни енергии в дома ви.

Просторно антре

Не става въпрос за размерите на входното помещение, а за това то да е подредено и чисто. На окачалката да няма много дрехи, коридорът да не се пълни с ненужни неща. По този начин ще създадете място за позитивна енергия, която ще насочи мислите ви в правилната посока и ще ви помогне да вземете правилните решения. Между другото, не се препоръчва да държите обувките, които носите близо до вратата, независимо, че е удобно – за да е чисто и приветливо пространството, прибирайте ги в закрит шкаф.

Входна врата в определен цвят

Снимка: Shutterstock

Не е вярно, че входната врата трябва да бъде в тъмен или незабележим цвят. Ако тя е разположена на юг, трябва да бъде в червен нюанс, на север – в тъмносин, на запад – в светлосив или бял, а на изток – от зелен до кафяв оттенък.

Гирлянди с бели лампички

Тук не става дума за коледната украса, но и тя върши работа, когато искаме да внесем особено нежно очарование в интериора. Смята се, че ако подобни гирлянди се окачат над входа, това привлича положителната енергия и щастието в дома се увеличава.

Подредба на мебелите

Фън-шуй философията учи, че кръглия и овалния дизайн и подредба изпълват къщата с добра енергия и да привличат благополучието, защото, когато мебелите са разположени в кръг или са кръгли, енергията може да циркулира свободно и да добави положителни емоции в живота.

Меки и топли материи

Снимка: Shutterstock

Мислите ли, че не е модерно в дома да има изобилие от одеяла и меки килими? Всъщност точно те допринасят много за уюта и усещането за безопасност, което позволява да се отпуснете и да релаксирате след труден и тежък ден.

Статуетки на слонове и божи кравички

Изображенията на слонове, при това не само тези, чиито хоботи са издигнати нависоко, символизират успех, мъдрост, вярност и пазят дома от завистници. Поставете статуетка на това животно на видно място в гостната.

А що се отнася до божата кравичка, за нея също има поверие, че носи щастие и финансово благополучие в дома. Ако сънуваш великденче (другото име на това мило насекомо, което се смята и за предвестник на пролетта), ще имаш успех. Когато видите божа кравичка, намислете си желание – ще се сбъдне, казват старите хора. Можете да я откриете и под форма на красиво бижу, а ако се настани на балкона ви, значи сте щастливци.

Плодове в стаите

Снимка: Shutterstock

Ябълките и цитрусите, аранжирани красиво в купа на масата, привличат здраве и плодородие в дома, а също и помагат за правилното циркулиране на положителна енергия с формата и цветовете си, твърдят фън-шуй специалисти. Медиците са солидарни с това мнение – че свежите плодове насищат организма с полезни вещества.

Подкова

От край време предците ни са слагали конска подкова над входната врата, а да намериш подкова, се е смятало за страхотен късмет. Дори да не вярваме в подобни поличби, все още украсяваме домовете си с тях – не е излишно, дори да са под форма на ключодържател, примерно.

Живи цветя

Снимка: Shutterstock

Стайните растения внасят неимоверна свежест в дома – повишават настроението и избавят от депресия, подобряват жизнената среда, а според законите на фън-шуй, могат да привличат любов, щастие и успех, както и да пречистват дома от отрицателна енергия.

Източник: noviteroditeli.bg

Powered by Facebook Comments