10 съвета на монах от Шаолин, за добро здраве и младост

Често казваме, че здравето е най-голямото ни богатство. Но колко хора не само говорят за здравето, но и правят нещо, за да го укрепят? Ако наистина искаме да направим нещо, днес трябва да започнем да действаме. И за да ви насочим по пътя, водещ към здравето, предлагаме откъс от един от текстовете на монах от Шаолин.

Той е вещ не само в бойните изкуства, но и много мъдър човек. В този откъс той дава съвети как да поддържаме здравето и младостта за дълго време.

  1. Не мислете твърде много. Прекалените мисли отнемат вашата сила и енергия. Те могат да ви състарят предварително.
  2. Не говорете много. Повечето хора или говорят, или действат. Да се ​​действа със сигурност е по-добре
  3. Когато работите, работете 40 минути и след това направете почивка за 10 минути. Когато постоянно гледате нещо, това може да увреди очите ви и вътрешния мир.
  4. Когато сте щастливи, трябва да контролирате това щастие. Ако загубите контрол, тогава може да навредите на енергията на белите дробове.
  5. Не се тревожете твърде много и се опитайте да се ядосвате по-малко, защото това вреди на черния дроб и червата. 
  6. Когато ядете нещо, не яжте прекалено много. И никога не преяждайте, защото това вреди на далака ви. Ако почувствате глад след хранене, хапнете само малко, за да го подтиснете.
  7. Когато правите нещо, направете го старателно. Никога не бързайте. 
  8. Ако тренирате само тялото и никога не правите упражнения за мислите и емоциите си, губите вътрешния си баланс и ставате нетърпеливи. Губите ин на тялото си. Умствената гимнастика ви помага да възстановите баланса между ин и ян. 
  9. Ако пък не тренирате тялото си и правите само умствена трнировка, тогава скоро ще изразходвате цялата си ян енергия и това със сигурност ще доведе до заболявания.
  10. Шаолин Кунг Фу е предназначен да балансира ин и ян. Без значение колко и какво правите, важно е да почувствате от какво се нуждае тялото ви. То е най-добрия ви навигатор.

wp booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: style7 Key: wrap_classes is not set.
/home/tixwwpzy/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_api.php (rara-error) -->

Previous articleСамотни ли сте? Ще живеете по-дълго!
Next articleТези три зодиакални знака са най-трудни за поддържане на дългосрочни отношения


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments