10 тайни за стройна фигура, известни само на французойките

Туристите често се чудят как французойките успяват да останат стройни и елегантни дори когато си позволяват да похапнаш шоколад или сирене в по-ообилни количества и да отпият доста чаши вино. Още по-изненадващо е, че те не са обсебени от диети или изтощителни тренировки във фитнеса. Тяхната тайна е в отношението им към храната, което се насърчава у тях още в детските им години.
Споделяме техните навици за поддържане на стройна форма без полагане на много усилия. Ще се радваме в коментарите да споделиш какво правиш ти и как поддържаш фигурата си.

10. Храненето като тайнство. Отношението им към храната е водещо при тях, те гледат да не хапват въглехидрати или бързо приготвени храни когато са в движение. Предпочитат храната им да изглежда красиво, аранжирано и да не е в огромни количества. Обичат да обядват или вечерят в заведения или ресторанти като се наслаждават на малките порции, чаша вино и добра комрания.
Диетолог от Париж споделя, че във Франция като цяло храненето е много специфичен момент, в който се споделя удоволствие от вкусната храна и приятните разговори. Диетологът добавя, че за съжаление в доста други държави гледат на храната като на гориво, което дава енергия. Ако човек няма удоволствие от храната, то според него, се нарушават всички правила за хранене.

9. Залага се на качеството. Дамите предпочитат най-добрите, най-пресните и най-подбрани продукти. Принцип им е да избират по-скъпи и по-качествени продукти, без да залагат на алтернатива. Жените предпочитат по-скъпа прясна риба, пред евтино пиле с неизвестно качество и произход. Французойките са жива илюстрация за универсалната истина, че човек е това, което яде.

8. Бавното хранене. Стройните дами винаги похапват бавно, наслаждавайки се на всяка хапка. Те правят паузи, за да могат да се отдадат максимално на разговора с тези, които са на масата.

7. Французойките са напълно честни със себе си по отношение на храната и никога не си забраняват нищо. Дамите напълно разбират, че гъщи дроб или сирене Бри са много мазни храни. Наясно са, че няма да могат да поддържат добра форма, ако се отдават на кроасани и пресен хляб два пъти на ден. И все пак те не си збраняват нищо. Споделят, че е по-добре да си позволят да похапнат малко от това, което обичат, отколкото да страдат от пълно въздържание.


6. Французойките консумират с умереност и баланс. Въпреки че не си забраняват малките удоволствия, разбират, че стройната фигура може да се поддържа само с мярка и баланс. Могат да хапнат едно парче торта днес, но вечерята няма да включва гарнитура. Важна е големината на порциите.

5. Твърде много захар или твърде много сол – не, мерси. Френските ястия са известни по цял свят със своя елегантен вкус и ако съдържат подправки, това е само за подчертаване на естествения вкус и аромат на ястието. Дамите са научили от детството, че всичко „твърде много“, не е за тях.

4. Никакво ядене в движение. Една дама, разбира се може да изпие чаша кафе с бисквитка между две хранения в движение, но определено няма да се увлече. Тя ще предпочете да изчака вечерята и да хапне месо със салата. Ако обядът или вечерята са твърде далеч, тя ще предпочете едно кисело мляко без подсладители. Любопитно е, че французите обичат много киселото мляко, според френски блог, консумацията на този продукт във Франция е около 20 кг на човек годишно.

3. Французойките винаги се хранят на добре подредена маса. Освен, че дамите не се лишават от удоволствието да се хранят бавно, те обичат да седят на фино подредени маси. Те не са свикнали да седат в ъгъла на маса или на бюрото си, облизвайки пръстите си между яденето и писането по клавиатурата.


2. Да водиш активен начин на живот, а не начин да се „отърсиш“ от това, което си ял. Активните занимания са част от националната култура във Франция. Французойките често ходят на туризъм, разхождат се из планината, играят тенис, бягат в паркове, карат ски. Още повече, че обичат да ходят много. И всичко това е техния начин на живот, а не отчаен метод за „отърсване“ от храната, която консумират или самоизмъчване в опит да досигнат съвършенство. Тези, които се движат много, предпочитат да ходят пеша, да ядат качествена храна, която да им носи удоволствие.

1. Французойките не изпадат в крайности. Дори да си позволят да се отпуснат и да нарушат правилото за умереност, не изпадат в крайности и не наказват тялото си. Те няма да си кажат, че вчера са прекалили с храната, затова днес ще се отдадат на два часа тренировки във фитнеса. Французойките ще се отегчат, ако им се наложи да изчисляват калории, въглехидрати, протеини, мазнини, транс мазнини.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments