10-те най-търсени здравни въпроса в Google

Вижте отговори на кои въпроси търсят хората по отношение на здравето си. Google обощи кои са 10-те най-търсени здравни въпроса за изминалата 2019-та година

10-те най-търсени здравни въпроса в Google
 © iStock

Достъпът до Интернет дава възможност да потърсим информация за всичко, което ни интересува. Кои са най-често задаваните въпроси в една или друга област, може да ни подскаже какво вълнува хората. Ето и кои са най-често задаваните здравни въпроси в търсачката Google за изминалата 2019-та година.

 

Как да свалим кръвното налягане?

Редовното мерене на кръвното налягане е важна част от здравословните навици на всеки човек. Особено след като веднъж е установено наличие на проблем. Ако сте забелязали, че имате високо кръвно налягане, трябва да установите дали това е редовен проблем или еднократна случка. Посетете лекаря си за съвет. Какво можете да направите у дома: Мерете кръвното си налягане 3 пъти дневно в продължение на седмица или десет дни. Записвайте си показанията и ги занесете на лекуващия лекар. Направете си пълна кръвна картина. Комбинацията от собственото наблюдение, изследванията и лекарската преценка е важна, за да се реши дали имате нужда от хапчета за високо кръвно. Не опитвайте да се справите с този проблем сами.

Любопитно: Домашно средство за сваляне на високо кръвно е 1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. канела. То обаче не може да замени хапчетата за кръвно.

кръвно налягане

 

Какво е кето?

Кето е кратката версия на кетогенна (диета – бел.ред.). Кетогенната диета нашумя много напоследък. Тя е нисковъглехидратен, високомазнинен хранителен режим. Мазнините формират близо 90% от менюто в кетогенната диета. Кетогенната диета стана много популярна, благодарение на куп знаменистости, които споделиха изумителни резултати за отслабване. Все по-често обаче се намират врагове на кетогенната диета, които споделят опасени, че може да е вредна за здравето. Истината е, че все още няма щателни проучвания, които да докажат ползите и вредите от кетогенната диета.

кето диета

 

Как да спра да хълцам?

Хълцането представлява неволни контракции на диафрагмата. Диафрагмата е група мускули над белите дробове, която помага на дишането. Макар да няма научно доказани методи да спрете хълцането, в Мрежата ще намерите куп обичайни и необичайни съвети как да спрете хълцането. Ето някои от тях:

  • Задържане на дъха
  • Дишане в хартиен плик
  • Гаргара с ледена вода
  • Издърпване на езика с пръст
  • Разтъркване на задната част на шията
  • Спонтанен смях
  • Да бъдете изплашени
  • Още съвети как да СПРЕТЕ хълцането >>>

Как да спра да хълцам?

 

Колко продължава грипът?

Между 3 и 7 дни е боледуването от грип. Това обаче важи само ако нямате усложнения. Възможно е обаче мнозина да задават въпроса, защото искат да разберат докога са заразни. Интересният и неприятен отговор е, че човек е заразен 1 ден преди проявата на първите симптоми.

Колко продължава грипът?

 

Какво причинява хълцането?

Явно много хора интересуват от хълцането, за да попадне два пъти в челната десетка. Няма категоричен отговор. Едната причина може да е твърде много храна или пък въздух в стомаха. Може да е стрес, рязка смяна на температурата в заобикалящата среда. Ако обаче забележите, че твърде често страдате от хълцане, трябва да се консултирате с лекар, за да се изключи здравословен пробем като причина.

 

Какво води до образуване на камъни в бъбреците?

Камъните в бъбреците са солни или минерални натрупвания в бъбреците. Това се случва, когато от дадена сол или минерал има твърде много. Друга причина е, ако редовно сте дехидратирани. Именно затова е много важно редовно да се пие по много вода. Други причини за образуване на камъни в бъбреците са твърде много витамин D, при метаболитни проблеми, ако адете твърде много протеини, ако страдате от подагра и т.н.

Какво води до образуване на камъни в бъбреците?

 

Какво е HPV?

HPV е абревиатурата на human papilloma virus или в превод човешки папилома вирус. Тя се предава по полов път и е най-често предаваната такава по полов път. 

човешки папилома вирус

 

Как да понижим холестерола?

Ако страдате от висок холестерол, трябва да намалите количеството приети наситени и транс мазнини. Трябва да приемате храни, богати на омега-3 мастни киселини и фибри. Физическата активност и отслабването също са важна стъпка в борбата с холестерола. Високите нива на холестерол повишават риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.

Как да понижим холестерола?

 

Колко калории трябва да ям дневно?

Вероятно задалите този въпрос се интересуват от това, колко калории дневно са им необходими, за да не надвишават нуждите на тялото си и да могат да отслабнат или да запазят теглото си след диета. Отговорът тук не е еднозначен. Всичко зависи от физическата активност на човек. Ако все пак се търсят горе-долу универсални цифри, то те са 2 000 калории за жените и 2 500 за мъжете. Важно е обаче не само колко са калориите, но и от какви храни идват. Един бургер например съдържа куп калории, но няма да ви достави нужните хранителни вещества. Нашият съвет е, ако искате да броите калории, да се обърнете към специалист, който да ви състави хранителен режим.

 

Колко дълго алкохолът остава в тялото?

Труден въпрос, отново с нееднозначен отговор. Различните хора разграждат алкохола с различна скорост. Тя зависи от възрастта, килограмите, физическата активност, здравословното състояние. Има значение също така колко храна има в стомаха ви. Така алкохолът ще „попие“ в нея, а няма да попадне в кръвообращението.

алкохол


Източник: www.rozali.com

Powered by Facebook Comments