11-годишно дете от Нигерия със стипендия за балетно училище в Ню Йорк след интернет видео

Интернет буквално може да променя животи – и то за един ден. А историята, която ви разказваме днес, е един положителен пример в полза на това твърдение.

Тръгнало от Instagam и в последствие многократно разпространявано, едно кратко видео буквално преобръща живота на бедно момче от Нигерия. Записът показва как 11-годишно дете репетира балетни стъпки под дъжда – бос в калта. За отрицателно време той генерира близо половин милион гледания, а в безбройни коментари под него хора от цял свят поздравяват момчето, възхищавайки се на грацията и таланта му.

Видеото е забелязано и от Синтия Харви, художественият ръководител в балетна школа в Ню Йорк. Тя разказва, че нейна приятелка, живееща във Великобритания, ѝ изпратила видеоклипа, след което тя започва да издирва мистериозното момче. В крайна сметка успява да открие Антъни и му предлага стипендия за виртуална триседмична лятна работилница в САЩ.

нигерия балет

Академията Leap of Dance, където Антъни започва да учи балет, е основана в Нигерия от Даниел Аяла Овосени през 2017 г. и се опитва да промени стереотипите около това изкуство – главно факта, че този танц е само за жени. С много малко или никакви ресурси децата там се обучават, за да бъдат възможно най-добрите. Деца, които са готови да танцуват с или без условия, преследвайки мечтата си.

Още вдъхновение ще намерите във Facebook страницата на TrueStory.bg!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments