15-минутни вкусни рецепти за вечеря с паста

Лимонена паста със скариди

Само с няколко минути подготовка, тази лесна рецепта за вечеря с паста е на масата за 15 минути от тиган до чиния.

Добави описание

Необходими продукти:

  • ½ пакет паста фузиили или средни по размер букатини
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 килограм скариди със среден размер, обелени
  • 2 ч.ч. микс замразен спанак, броколи
  • 1/3 ч.ч. сухо бяло вино
  • 1 лимон
  • 1 ч.л.  сол
  • ½  ч.л. едро смлян черен пипер
  • 1/4 ч.ч. босилеково песто
  • ½ ч.ч. настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Гответе пастата според указанията на пакета.

Докато пастата се готви, загрейте зехтина на среден огън в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете скаридите. Гответе 2 минути. Обърнете скаридите.

Добавете зеленчуците и виното в тигана; Настържете лимонадиректно в тиган. Поръсете със сол и черен пипер и продължете да готвите от 1 до 2 минути или докато са готови скаридите. Отстранете от котлона.

Изцедете пастата и прибавете скаридите, пестото и пармезана. Разбъркайте добре и серврайте.

 

Средиземноморска паста

Вдъхновена от Средиземноморието, тази паста изисква само  няколко прости съставки от килера и 15 минути, за да се превърне в уникална вечеря за пролетните и летни вечери.

Добави описание

Необходими продукти:

  • 1 пакет спагети
  • 1 скилидка смачкан чесън
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • Сок от ½  лимон
  • 1/3 ч.ч. маслини
  • ½ ч.ч.едро нарязани сушени домати
  • 1  бурканче маринован артишок, изцеден и нарязан на четвъртинки
  • 2 с.л. нарязан пресен магданоз
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. натрошено краве сирене

 

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите според указанията на пакета.

Докато спагетите се варят, добавете чесъна и зехтина в малък тиган. Загрейте зехтина на средно слаб огън и оставете чесъна леко да се задуши, за около десет минути. След десет минути изключете котлона.

След като спагетите са сварени, изцедете ги и ги върнете в тенджерата. Добавете всичко, освен сиренето, в тенджерата със спагетите и разбъркайте всичко. Добавете ¾ от сиренето, запазете малко за сервиране. Сервирайте веднага в подходящи чинии с поръсено останалото сирене отгоре.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да си направим прясна паста у дома? >>>

Най-често срещаните грешки, когато готвим паста >>>

 

Паста с пиле

Когато не искате да чакате 45 минути за печени ригатони, използвайте тази рецепта за същите резултати. Професионален съвет: Комбинирайте с бутилка Мерло, за да се отпуснете след тежък ден.

Добави описание

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди, нарязани на ивици
  • 1 с.л.зехтин
  • ½ средно голяма глава жълт лук нарязан на ситно
  • 3 скилидки смлян чесън
  • ½ ч.л. сол, черен пипер и чесън на прах
  • 1 ч.ч. сос маринара
  • ½ ч.ч. моцарела
  • ¼ ч.ч.сирене пармезан по желание
  • 3 чаши сварена паста 1,5  чаши суха паста

 

Начин на приготвяне:

В средна тенджера налейте 2  литра подсолена вода да заври, изсипете 1,5 чаши неварена паста и 1 ч. л. сол. Покрийте и оставете да се готви 10 минути.

Докато макароните се готвят, нарежете пилешките гърди и лука. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тенджерана средно силен огън. Добавете лука и пипера и сотирайте 1-2 минути или докато омекне. Добавете чесъна и бъркайте 30 секунди или до леко златисто. Добавете пилешкото месо, солта, черния пипер и чесъна на прах. Гответе, докато пилето  покафенее и почти не се свари.

Добавете соса марината и оставете да къкри за 5 минути. След 5 минути изцедете водата от макароните и изсипете макароните върху пилешката смес. Разбъркайте добре, добавете моцарелата и изключете. Сиренето ще се разтопи от топлината на тигана. По желание настържете кашкавал и поставете във фурната за няколко минути. Сервирайте с настърган пармезан.

 

Италианска салата с паста

Бърза, лесна и много ароматна, тази 15-минутна италианска салата с паста е идеална за летни партита и барбекюта!

Добави описание

Необходими продукти:

  • 1 пакет паста по избор фузили,пене,фарфале
  • 1 ½ ч.ч. пикантен италиански дресинг за салата
  • ½  ч.ч. пресен босилек, нарязан на ситно
  • бекон, нарязани на малки парченца
  • ½  глава малък червен лук, нарязан на кубчета
  • чери домати, нарязани наполовина

 

Начин на приготвяне:

Сварете макароните според инструкциите на опаковката; изцедете, изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Пригответе босилек, бекона, лука и домати . Смесете макароните с 1 чаша от дресинга, след това добавете в босилека, бекона, лука и доматите; Разбъркайте добре, за да се комбинират. Добавете останалата част от дресинга, ако е необходимо, и разбъркайте добре. Охладете до времето за сервиране или сервирайте директно.

Съвет: Не се колебайте да добавяте зеленчуци, сирене или месо, които обичате и имате под ръка! Тази рецепта е супер приспособима.

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments