15 парализирани кучета и котки проходиха с помощта на русенец

Димитър от Русе е поредният пример за човек с голямо сърце, за когото да помагаш никак не е чуждо. Благодарение на неговата безвъзмездна помощ вече 15 животинки имат втори шанс да се радват на разходки.

През деня русенецът се занимава с оптичен тунинг на коли, а вечер създава „крака“ за парализирани животни.

Снимка: Училище за любов

„Стана случайно… Имам приятели от групи за животни. Преди около два месеца една от тях имаше нужда от количка за кучето си – ротвайлер. Никога преди не съм правил колички, но си казах: „Защо пък да не опитам?“. Направих я, изпратих я и така започна всичко. Респект за Човеците, които се грижат за тези животни и са посветили животите си на тях“, казва Димитър.

Снимка: Училище за любов

Цената на помощните колички за животни струват около $350, които Димитър поръчва за своя сметка и вече е помогнал на 15 кучета и котки да проходят отново. Колелцата за количките мъжът подбира сам, според големината и височината на пострадалото животно. Той приспособява различни такива от всевъзможни модели – от детски колички до колелца от играчки самолети. Участие в търсенето на подходящия размер взимат и голяма част от приятелите на Димитър.

Снимка: Училище за любов

Всяко от пострадалите животни има индивудуална тъжна история за състоянието си и често тя е свързана с човешка жестокост.

Още вдъхновяващи истории ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments