3 оригинални рецепти с дижонска горчица

Сос от къпини и дижонска горчица

Използвайте дижонската горчица, за да балансирате соса от къпини, създавайки тройна комбнация от сладко, солено и пикантно която е изненадващо сполучлива. Сосът може да използвате при поднасяне на свинско месо или като добавка към препечен хляб намазан с рикота.

Добави описание

Необходими продукти:

3 ч.ч. пресни къпини

¼ ч.ч. захар

 2 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. червен винен оцет

1 ч.л. лимонов сок

½ ч.л. сол

¼ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Гответе къпините и захарта в средно голяма тенджера на средна температура, като разбърквате от време на време, докато къпините омекнат – 10 до 12 минути. Намачкайте къпините с вилица. Продължете да разбърквате от време на време, докато сосът малко се редуцира около 2 минути. Свалете от котлона и добавете горчицата, оцета, лимоновия сок, солта и пипера. Поставете соса в хладилника, за да се охлади за около 15 минути. Сервирайте при стайна температура или леко охладен.

 

Дижонско фондю

Има ли по-добра разядка в света от топеното сирене? Е, може би това е фондю, което на практика представлява разтопени сирена комбинирани по определен начин. А какво ще кажете, ако към тях добавин пикантната дижонска горчица. Гарантираме ви да изпитате истинско блаженство за сетивата. Фондю се комбинира прекрасно с чаша  добре охладено сухо бяло вино.

Добави описание

Необходими продукти:

2 ч.ч. настъргано сирене гауда

2 с.л. царевично нишесте

2/3 ч.ч. сухо бяло вино

1 ч.л. счукан чесън (от 3 скилидки)

2 с.л. дижонска горчица

препечен хляб

Начин на приготвяне:

Поставете заедно сирене и царевично нишесте в купа, докато стигне ръба. Загрейте виното и чесъна в тенджера средна температура, докато виното започне да ври. Бавно добавете сместа от сирене, като непрекъснато разбърквате. Не спирайте да бъркате, докато сместа не се сгъсти и не стане гладка, 7 до 9 минути. Отстрането от котлона и добавете горчицата. Сервирайте веднага с препечени филийки.

 

 

Пуканки с мед и дижонска горчица

Прясно приготвените пуканки са перфектна база, върху която да експериментирате с пикантно-сладката комбинация от огнената горчица и сладкия мед. Добавете богатството на маслото и ще получите сериозно пристрастяващо похапване в ръцете си, което отнема минимално време и усилия.

Добави описание

Необходими продукти:

3 с. л. масло

1 с. л. дижонска горчица

1½ ч.л. мед

1 торбичка пуканки за микровълнова

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в малка тенджера на средна температура, като разбърквате често с дървена лъжица, докато маслото стане златисто кафяво, от 5 до 6 минути. Отстранете от котлона и добавете горчицата и меда, докато всичко се смеси добре. Изсипете сместа в голяма стъклена купа. Добавете готовите пуканки и разбъркайте с ръце, докато се смесят.  

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments