3 основателни причини защо не трябва да споделяте плановете си

Всеки от нас обича да гради своите планове и да мечтае. И много често се случва, че бързаме да споделим намеренията си с околните.

Това могат да бъдат близки, приятели или просто колеги. Но независимо колко е перфектен нашият план, едва щом го споделим с околните, можем да видим как се разбива пред очите ни. Защо се случва така?

Работата е там, че просто не бива да разказвате за плановете си. Неслучайно народната мъдрост гласи, че трябва да си държим “езика зад зъбите” в подобни случаи. Психолозите и био енергетиците също се придържат към това мнение.

И макар някои да смятат, че всичко опира до зли очи, то всичко стои малко по-различно.

Загуба на енергия

Нашата вселена е устроена по много интересен начин. В крайна сметка само да поискаме нещо истински и веднага се отделя енергия за реализиране на желанието. А когато разказвате за плановете си, само я изразходвате напразно. Всичко отива към бърборене, а не към действие.

Трикове на подсъзнанието

Подсъзнанието ни не прави разлика между нашето въображение и реалната картина. Ако се стремите към целта, то подсъзнанието ще ви помага всячески да намирате най-краткия път до постигането й.

А когато говорим за своите планове, сякаш визуализираме, че мечтата вече се е осъществила и затова подсъзнанието не разбира защо трябва да се работи над нещо, което вече е свършено.

Забравете за резултата

Няма нужда да говорите, по-добре действайте. Всяко желание изисква от вас някои усилия. А ако обичате да говорите, то по-добре говорете по същество. Похвалете се с непосредствения резултат.

Powered by Facebook Comments