3 симптома, по които да познаем, че остаряваме

3 симптома, по които да познаем, че остаряваме

3 симптома ясно показват, че вече не сме първа младост. Започваме да мислим за старостта за първи път, едва надхвърляйки 20 години. Въпреки това, след няколко десетилетия, повечето хора вече започват да усещат самите симптоми на приближаващата „сива коса и бръчки“.
Както Рамблер разбра, вече в средна възраст човек може да забележи признаци, които ясно да сочат, че ще има трудна старост.
Задух
Ако вече на 40 години се страхувате от стълби и не можете сами да се изкачите три етажа, трябва да помислите как ще го направите след 1-2 десетилетия.

Когато сърцето ви бие яростно на седмата стъпка и нямате енергия да дишате нормално, става ясно, че тялото изобщо не е готово дори за малки физически натоварвания. Експертите препоръчват да включвате поне 30 минути леки упражнения на ден в графика си и ще почувствате забележимо облекчение. И, разбира се, ще облекчите състоянието си в напреднала възраст.
Холестеролна чума
Злоупотребата с мазни и пържени храни, нездравословна храна, тютюнопушене, липса на физическа активност води до повишаване нивото на „лошия“ холестерол, което причинява развитието на атеросклероза.

Това означава, че кръвоносните съдове са запушени, артериите, водещи към мозъка и артериите на долните крайници, са засегнати.
Всичко това води до коронарна болест на сърцето, куцота, инфаркти и инсулти. Лекарите препоръчват да проверите показателите си след 25 години и в случай на повишени нива на „лошия“ холестерол да предприемете действия.

Разсеяност и забрава

Много млади хора са невнимателни и разсеяни, а някои вече в средна възраст усещат проблеми с паметта. Лошата краткосрочна памет може да е симптом на човек, развиващ деменция в напреднала възраст. Понякога се случва и на млад човек да забравя или да е разсеян, но ако оплакванията зачестят, замислете се на колко години сте.

Постоянната болка в гърба предполага, че явно има някакъв проблем. И това може да бъде обикновена остеохондроза и междуребрена херния. Навременно разкритата херния се лекува дори без хирургическа намеса.

Източник: Здравето

Кажете ни Какво мислите

0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments